Klar, ferdig, vinterferie!

Ta storhandelen vel fremme på hytta

Mange nordmenn fyller opp bagasjerommet med handleposer hjemmefra når de skal på ferie. Men visste du at KIWIs fjellbutikker har gode åpningstider og stort sett det samme utvalget som i byen?

Butikksjef Oddbjørn Halbjørhus sammen med KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy
Butikksjef Oddbjørn Halbjørhus sammen med KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy
– Mange kunder forteller oss at de har vært innom to-tre butikker på veien uten å finne det de leter etter. Her finner de det de vil ha og mer til, sier KIWI-kjøpmann Oddbjørn Halbjørhus.

Han har drevet butikk i vintermekkaet Hemsedal i 28 år. I løpet av disse årene har bygda blitt større, hyttefeltene vokst, folk har fått bedre råd og blitt mer opptatt av hva de spiser.

Tilbyr lokale spesialiteter

For å holde tritt med utviklingen, har Halbjørhus bygget ut livsverket sitt fire ganger. Sist i 2014, da han slo på stortromma og investerte nærmere 70 millioner kroner i en ny butikk på romslige 2400 kvadratmeter. Her er det plass til både hverdagskost og lokale spesialiteter som kunder fra nær og fjern har lagt sin elsk på.

– Vi har faktisk bedre utvalg enn mange bybutikker. Vi selger både lokal fisk og ost fra ysteriet i Hemsedal, forteller han.   

Nye KIWI Hemsedal har et salgsareal på 1400 kvm og sto ferdig i 2014.
Nye KIWI Hemsedal har et salgsareal på 1400 kvm og sto ferdig i 2014.

Klare for storinnrykk                                       

– Før var ferieforberedelsene gambling, siden vi bare fikk nye leveranser et par ganger i uka. Nå får vi inn varer nesten daglig, og vi har dessuten mye større lagerplass enn før. Det gjør det enklere å planlegge, forteller han.

Ifølge Halbjørhus kjennetegner dette mange distriktsbutikker ved norske feriedestinasjoner. De har bygget ut og står ikke lenger tilbake for konkurrentene i byene, verken når det gjelder pris eller utvalg. 

Les også: Sunn og billig vintermat som varmer