Kundene ønsker aller helst å finne alt på et sted, og det gjør de hos KIWI. Det gir mer tid til julekos i den travle førjulstiden.

Klementiner og pepperkaker har for lengst dukket opp i butikkene, og kundene forsyner seg mer enn gjerne med de første julevarene i god tid før jul.

Det å kunne handle til både førjulskosen og selve høytiden i samme butikk, er noe mange setter stor pris på.

God utvalg hos KIWI

– KIWI har i dag et bredt og godt sortiment med både egne og andre gode merkevarer.  Hos oss skal kundene finne både ribbe, julepølser, medisterkaker, vossakorv, pinnekjøtt, lutefisk, lutefiskbacon, kalkun og alt det gode tilbehøret de vil ha til jul, sier ferskvaresjef i KIWI, Harald Bregner.

Kundene som handler julematen hos KIWI får selvfølgelig også KIWI PLUSS-bonus på både klementiner og annen frukt og grønnsaker til jul.

– Dette er med på å gjøre julehandelen enda billigere. I tillegg har vi Trumf-bonus som gjør at kundene sparer enda flere kroner på handlekurven, sier han.

Handler på julaften
Butikksjef Michael Gusevik på KIWI Auli forteller at julehandelen virkelig er i gang fra uke 49.
Butikksjef Michael Gusevik på KIWI Auli forteller at julehandelen virkelig er i gang fra uke 49.

På KIWI Auli er julesalget godt i gang. 

– Det virker som mange syns det er greit å kjøpe med seg klementiner, julebrus og pepperkaker en god stund før jul, men fra uke 49 og 50 merker vi at julen nærmer seg for alvor, sier butikksjef Michael Gusevik.

Butikksjefen er godt forberedt på hvilke varer det går mest av, for kundene etterspør som regel det samme år etter år.

– Vanligvis selges det aller mest ribbe og julepølse, og i tillegg vil de fleste ha sylte, ribberull og annet typisk julepålegg. De siste årene har vi dessuten merket at salget av pinnekjøtt har tatt seg opp, sier han.

For de som vil ha en skikkelig god pinnekjøttmiddag, finnes det i dag produkter fra en rekke ulike leverandører å velge mellom.

Mer enn bare basisvarer

Selv om de fleste forventer å finne de vanlige julevarene hos KIWI, tror butikksjefen det fortsatt er en del som tror de må besøke flere butikker for å få med seg alt på handlelisten.

– Vi har nok et større sortiment enn mange kunder tror. De regner med å få kjøpt basisvarene hos oss, men blir mer overrasket over å finne ribbefett, innmatpølser og smult. Det er heller ikke alle som er klar over at vi har så godt utvalg av ulike pølser til julemiddagen, sier Gusevik.

I rute til jul 
Merethe Lundberg handler fast på KIWI Auli fordi hun vet at hun får tak i det aller meste hun trenger i én butikk.
Merethe Lundberg handler fast på KIWI Auli fordi hun vet at hun får tak i det aller meste hun trenger i én butikk.

Merethe Lundberg er en av dem som tar julehandelen på KIWI Auli, og for henne er nettopp det at hun får alt på ett sted viktig. 

– Jeg ønsker ikke å gå fra butikk til butikk når jeg skal handle til jul, og her vet jeg at jeg finner et godt utvalg kombinert med gode priser, sier hun.

Pinnekjøtt, julepølse, sylte, klementiner, pepperkaker og julebrus står på hennes handleliste, og bakervarene har hun allerede fått i hus.

– Pepperkakehuset er også satt sammen og pyntet, så jeg er godt i rute til jul. Likevel hender det nok at jeg også må en tur i butikken på julaften for å kjøpe litt ekstra julegodteri, sier hun.