Inspirasjon til jul

5 enkle oppskrifter som frisker opp gamle julekaker

serinakaker med sjokolade

Har du julekaker til overs, gamle julekaker på lur eller bare ønsker inspirasjon til nye måter å spise julekaker på? Her finner du inspirasjon til fem nye smaker på tradisjonelle julekaker.

Jula er en tradisjonsrik høytid, og det er ingen tvil om at det er de klassiske syv slagene det fremdeles bakes mest av. Her har vi samlet fem oppskrifter som passer både for deg som ønsker å prøve en ny vri på de tradisjonelle julekakene, og for deg som ofte har fulle kakebokser lenge etter jul og ønsker å friske opp smaken på de gamle julekakene.

Krumkaker med vaniljekesam
Krumkaker med vaniljekesam

1. Krumkaker med vaniljekesam og bær

Den mest tradisjonelle måten å spise krumkaker på er til kaffen eller når de er fylt med multekrem. Her har vi fylt krumkakene med vaniljekesam og friske bær. Da får vi en litt sunnere fylt krumkake, som gjerne kan spises som en hverdagsdessert i ny og ne. Husk å ikke fylle krumkakene før rett før servering – da unngår du at de blir myke og vasne.

Kokosmakroner med sjokolade
Kokosmakroner med sjokolade

2. Kokosmakroner med mørk sjokolade

Topper du kokosmakronene med mørk sjokolade, vil du raskt kjenne igjen den gode smaken av kokossjokolade. Bruker du Freia Premium 70% eller 86%, får du en litt sunnere variant med mindre sukker i sjokoladen.

Smelt mørk sjokolade over vannbad og dypp kokosmakronene i sjokoladen. Sett deretter kokosmakronene i kjøleskapet så sjokoladen stivner.

Havreflarn med sjokolade
Havreflarn med sjokolade

3. Havreflarn fylt med mørk sjokolade

Her har vi latt oss inspirere av de klassiske sjokoladeflarnene, men fylt dem med mørk sjokolade i stedet for lys. Flere studier viser at sjokolade med høyt kakaoinnhold inneholder mer antioksidanter enn lysere sjokolade. Dessverre betyr ikke det det samme som at vi kan nyte mørk sjokolade ubegrenset hvis vi ønsker et sunt kosthold, men litt kos er alltid lov.

Pepperkaker med blåmuggost
Pepperkaker med blåmuggost

4. Pepperkaker med blåmuggost

Å servere blåmuggosten med pepperkaker i stedet for kjeks, har blitt veldig populært de seneste årene. De søte, krydrede pepperkakene er nemlig en perfekt følgesvenn til den salte osten. Dette er en kombinasjon selv osteskeptikerne vil like.

Serinakaker med sjokolade
Serinakaker med sjokolade

5. Doble serinakaker fylt med sjokolade

Serinakakene, med sin flate bunn og runde topp, egner seg kjempebra som kjeks med fyll. Her har vi laget en variant fylt med mørk sjokolade og lett matfløte.

Varm opp 0,5 dl TINE lett matfløte til den koker, ha i mørk sjokolade og rør til sjokoladen har smeltet. Sett blandingen kaldt til den har stivnet. Pisk den lett før du bruker den som fyll til serinakakene.

Bestill kaker på nett - hent hos KIWI

Nå kan du enkelt bestille din favorittkake på raskekaker.no og få den raskt levert i din lokale KIWI-butikk. Bestill til dagen etter, eller opptil 30 dager i forveien. 

Kakene bakes i et av Bakehusets lokale konditorier, fra Larvik i sør til Trondheim i Midt-Norge.