Ute i siste liten med julekalenderen?

Julekalendertips for under 500 kr

Her er vårt tips til en fiks ferdig pakkekalender der du får kjøpt alle de 24 gavene for under 500 kroner i din nærmeste KIWI-butikk.

Mange foreldre opplever hvert år at pakkekalenderen til barna kan være en stor utfordring. For ikke bør den koste for mye, og ikke ønsker vi at den skal være full av billig nips som blir ødelagt etter kort tid. 

Siden det ofte kan ta tid å planlegge innkjøp av 24 gaver, ender mange kanskje nettopp opp med et av de to nevnte alternativene – fordi man går rådvill og smådesperat fra butikk til butikk én til to dager før desember plutselig er her.

Alt kan kjøpes på KIWI

I vårt forslag har vi satt totalsummen på maks 500 kroner. Da har vi samtidig lagt vekt på at kalenderen inneholder ting barna har bruk for. Samtidig går totalprisen fort opp hvis hver pakke koster fra 30 kroner og oppover, så vi foreslår å kjøpe en julestrømpe med godteri som du fordeler utover flere dager (for eksempel i helgene).

Vi legger også med en klementin i hver luke med godteri, kanskje blir dere enige med barna om at  de kan spise klementinen samme dag, men spare godteriet til lørdag?

PS! Vent med å henge opp/pakke inn klementinene til nærmere åpningsdagen, så unngår du at de som henger lengst blir dårlige før man skal pakke dem opp.

La barna dele kalender 

Har du flere barn? Husk at pakkekalenderen kan bli billigere om barna åpner annenhver dag, i stedet for å få hver sin.  Det er jo også slik at alle barn er forskjellige, og en 6-åring blir sannsynligvis mer begeistret for en pakke plaster enn en 12-åring.

Men her har du iallfall et utgangspunkt å gå etter, så bytter du bare ut det innholdet som kanskje ikke passer like godt for ditt barn:

24 forslag til julekalenderen

 1. desember: Kakestrøssel (og lapp om pepperkakebaking?)
 2. desember: En tyggispakke (ikke for de aller yngste)
 3. desember: En julebrus
 4. desember: Julestrømpe-godteri og klementin
 5. desember: En barnetannbørste
 6. desember: Eplejuice
 7. desember: En pakke plaster (forskjellige barnemotiv å velge blant)
 8. desember: En nøttebar
 9. desember: Julestrømpe-godteri og klementin
 10. desember: Eplejuice og klementin
 11. desember: En pakke gelé (lag den på morgenen og spis til dessert etter middag)
 12. desember: En Lypsyl
 13. desember: En dusjsåpe med barnlig eller spennende motiv
 14. desember: En nøttebar
 15. desember: Rosiner
 16. desember: En barnetannkrem (finnes med forskjellige motiv)
 17. desember: Julestrømpe-godteri og klementin
 18. desember: Julestrømpe-godteri og klementin
 19. desember: Pierre Robert ullsokker
 20. desember: Ballonger
 21. desember: Julestrømpe-godteri og klementin
 22. desember: Eplejuice
 23. desember: En marsipangris
 24. desember: Et julehefte

Alternativ: Hvis du vil legge litt mer i julekalenderen, eller bytte ut noen av de andre forslagene, får du kjøpt flere forskjellige gavekort hos KIWI som du fyller opp med et bestemt beløp. Gavekortene kan blant annet brukes hos Filmweb, H&M, Spotify, Claes Ohlson, Netflix eller Apple.

Enda billigere julekalender?

En billig (og trivelig) julekalender får du hvis dere baker pepperkaker sammen, pynter dem og henger opp i en tråd 1. desember. Barna får spise én pepperkake hver dag frem til julaften. Foto: @Bakepiken/instagram
En billig (og trivelig) julekalender får du hvis dere baker pepperkaker sammen, pynter dem og henger opp i en tråd 1. desember. Barna får spise én pepperkake hver dag frem til julaften. Foto: @Bakepiken/instagram

Hvis du ønsker tips til enda billigere julekalendere, finner du mange forskjellige sjokoladekalendere i alle av KIWIs nesten 650 butikker.

Ønsker du å lage kalender selv, uten å kjøpe gaver? Da kan du for eksempel bake pepperkaker med barna og pynte dem, før dere henger opp 24 pepperkaker på en snor slik at barna kan kose seg med én pepperkake hver dag.

Det er også hyggelig om man har anledning til å prioritere familietid og felles aktiviteter i desember, da kan dere lage en kalender som har en lapp for en ny aktivitet dere skal gjøre sammen hver dag frem til jul. Ambisjonsnivået legger du selv – bare det å spise dessert før middag en dag kan jo fort være en slager hos de yngste.

Lykke til, og god jul!