Adventskrans av gjærbakst

Hva med å lage en spiselig adventskrans i år? Søt og saftig gjærbakst med smak av kardemomme og rosiner passer perfekt til førjulskosen. Pynt den med fire adventslys eller server den som den er.

Ingredienser

Adventskrans av gjærbakst

  • 1 dl Flytende Melange
  • 3 dl Lettmelk
  • 1 pk Fersk gjær eller tørrgjær
  • 1 stk Egg
  • 500 g Hvetemel
  • 100 g Sukker
  • 1 ss Malt kardemomme
  • 30 g Rosiner
  • 1 stk Egg til pensling

Slik gjør du

  1. Bland flytende Melange og lunken melk i en stor bolle. Løs opp gjæren i melkeblandingen, og visp inn ett egg.
  2. Bland mel, sukker og kardemomme og sikt dette over i melkeblandingen. Elt alt godt sammen. Er deigen veldig klissete, kan du ha i mer mel til deigen slipper bollen.
  3. Dekk bakebollen med plast, og la den heve til dobbel størrelse. Det tar cirka 40 minutter.
  4. Sett stekeovnen på 200 °C og dekk en stekeplate med bakepapir.
  5. Strø litt mel på bordet. Ha rosinene i deigen, elt den godt og del den i to deler.
  6. Trill deigemnene til to tykke pølser. Tvinn pølsene og form til en rund krans på stekeplaten. La den etterheve på et lunt sted under plast eller klede i cirka 30 minutter.
  7. Pensle kransen med sammenvispet egg og stek den gyllen midt i ovnen i 20 til 25 minutter. Avkjøl på rist.
  8. Om du ønsker kan du sette fire lys i kransen ved servering, pynte med en sløyfe eller et dryss melis.