;
  • TV

Er du blant de som aldri spiser opp de syv slagene uansett? Vi gir deg julekaketipsene du egentlig trenger!

Hva er egentlig de sju slagene? Test deg selv i bunn av artikkelen!

Fattigmann og berlinerkranser er kanskje ikke det som forsvinner først fra kakeboksen hjemme?

Denne julen introduserer KIWI oppskriften på det vi har valgt å kalle den 8. julekaken – som inneholder flere av de gode julesmakene i en og samme kake. Den ser ut som en smultring, men er både sunnere og mye mer barnevennlig å lage siden du slipper å bruke kokende fett.

Kan dette bli barnas, eller hele familiens nye favoritt-julekake?

Bytt ut julekakene 

Hvis du er blant dem som alltid sitter igjen med halvfulle kakebokser med bakst, som til slutt må kastes sammen med juletreet i januar, bør du ifølge matblogger Marit Røttingsnes Westlie prioritere litt annerledes i år.

- Det er ikke noe hyggelig å kaste masse kaker når jula er over. Det er definitivt mye bedre å velge seg ut noen få sorter og kose seg med å lage det. Ta med ungene og ha en koselig førjulsstund, sier Westlie, som står bak den populære matbloggen Fru Timian. 

- Noen synes det er noe herk med hele kakebakingen, og da mener jeg at du ikke skal stresse livet av deg på grunn av gamle tradisjoner.  Kos deg med det du liker å lage. Kanskje det er kokosmakroner og pizzasnurrer? Det er jo ikke kakene som avgjør om julen blir bra, mener hun. 

Lager croissanter til jul

Marit Røttingsnes Westlie mener du bør se på hva som er de store favorittene hjemme hos deg, og holde deg til det. Hvorfor ikke skape en ny familietradisjon? For hennes del pleier hun alltid å bake store mengder croissanter før jul.

- Det er ikke spesielt julete, og tar jo timevis å lage. Det er kun et par ganger i året jeg lager det. Til jul tar jeg meg tid, så det har blitt en tradisjon å ha til de lange frokostene her i julen.

Hvorfor ikke la hjemmelagde donuts være den 8. julekaken? Foto: Aina C. Hole/Sporenstrek
Hvorfor ikke la hjemmelagde donuts være den 8. julekaken? Foto: Aina C. Hole/Sporenstrek

Ha bakedag med venner

Om du likevel skulle ønske å ha et godt utvalgt småkaker, har hun et annet tips. Matbloggeren pleier å invitere til bakedag sammen med to venninner og deres døtre. Alle tar med seg to deiger hver.

- Da koser vi oss, hører på julemusikk og baker. Og så kommer vi hjem med seks sorter på slutten av dagen. Det å dele på deigene er smart, fordi ofte er oppskriftene veldig store og har mange ingredienser. Slik sparer vi tid og så får vi kost oss sammen i tillegg.

Ta julekake-testen her:

(Fasiten er satt utifra hva forskjellige kilder på nettet forteller at er "de tradisjonelle sju slagene". Er du ikke enig i dette, kan du fortelle oss hva som er dine sju slag i kommentarfeltet på Facebook.)