Alt til jul hos KIWI

Opptatt av kvalitet i julen? Dette er julematen du bør se etter

Foto: Nortura

Det er ikke alltid så enkelt å vite hvor man skal starte på den store julehandlelisten. Her er våre tips til deg som ønsker en ekstra god julemiddag.

Julehandelen er allerede godt i gang. I dagene fremover vil det skrives lange handlelister over alt som skal handles inn til juledagene, og mange ønsker å unngå for mange turer på butikken med tanke på den pågående smittesituasjonen.

Da er det godt å vite at du får alt du trenger til jul hos KIWI. Det er nemlig ikke sånn at du trenger å gå i spesialbutikker for å få tak i gode råvarer til julemiddagen. 

Her får du våre beste tips til hvilke kvalitetsprodukter du bør se etter når du legger julehandelen til din lokale KIWI-butikk:

Kjøtt til jul: Våre beste tips

Ingen jul uten pinnekjøtt? Du finner et bredt utvalg i våre butikker, inkludert et lokalt sortiment. Foto: Stranda
Ingen jul uten pinnekjøtt? Du finner et bredt utvalg i våre butikker, inkludert et lokalt sortiment. Foto: Stranda

Selv om vi er tradisjonsbundet til hvilken middag som serveres familien på julekvelden, er de fleste av oss innom mange av de andre julerettene i løpet av desember. I KIWI ser vi blant annet at fugl til jul har vært et populært alternativ i år, og ikke minst et sunnere og lettere alternativ til den fetere julematen vi ellers spiser mye av. Dette er våre favoritter på handlelisten:

Pinnekjøtt: Alle tre varianter fra Stranda. Dette er pinnekjøtt av beste kvalitet, og du kan velge mellom tradisjonelt urøkt pinnekjøtt, pinnekjøtt av lammesadel eller pinnebog (begge inneholder mer kjøtt og mindre fett enn tradisjonelt pinnekjøttet). Les mer om dette her. 

Ribbe: Premio fersk tynnribbe fra Jæren er en nyhet hos KIWI i år. Disse ribbene er håndplukket for å få en høy og tykk ribbe med god marmorering, og er et smaksrikt svinekjøtt av god kvalitet. Ribbene kommer fra produsenten av Prima Jæren.

Vi kan også anbefale krydret ribbenstek fra Folkets. Hvis du ikke har testet ut dette ennå, er det renskåret ytrefilet av svin der svoren er beholdt på. Utrolig godt og perfekt som søndagsmiddag eller i romjulen når dere ikke er så mange til bords. Prøv gjerne denne oppskriften på ribbenstek med bakte epler og pærer sammen med hvitløkspotetmos.

Premio fersk tynnribbe er en nyhet denne julen. Av pinnekjøtt er de tre variantene fra Stranda av god kvalitet.
Premio fersk tynnribbe er en nyhet denne julen. Av pinnekjøtt er de tre variantene fra Stranda av god kvalitet.

Fugl: Både kylling og kalkun er lett og god julemat. Fra Prior kan du blant annet velge mellom kalkunfilet eller marinert kalkunbryst. Eller hva med en helstekt julekylling med bakte rødbeter og gulrøtter? Kokk Christer Rødseth har et godt tips til deg som kanskje sliter med få hvitt kjøtt saftig:

– I noen tilfeller kan steketiden som står på emballasjen være litt for lenge. Skal du lage hel kylling eller kalkun, kan du heller ta den ut av ovnen litt tidligere og la den hvile lenger før du skjærer i den. Hviletid er det beste verktøyet du har!

Server gjerne kalkun eller kylling sammen med fersk appelsinsaus fra Gårdsand. 

Her har vi samlet åtte oppskrifter på kylling og kalkun med julete tilbehør

Fisk: Om du ikke spiser juletorsk på julaften, er det alltid godt å variere med et par fiskemiddager mellom all den andre julematen. Lakseloins fra Salma er godt kjent for sin kvalitet, og passer godt i retter der laksen serveres rå. Prøv for eksempel denne laks- og klementinsalaten med hasselnøtter.

Av torsk har vi både lutefisk og vanlige fileter – eller hva med å servere torskeloins? Dette stykket omtales som «havets indrefilet», og er vel verdt en middag!

Husk at KIWI PLUSS-kunder alltid får 15 prosent Trumf-bonus på fersk fisk, frukt og grønt hos KIWI

Du finner mye godt hos KIWI til jul. Av torskeloins finnes den ferske fra Lerøy i utvalgte butikker, de øvrige produktene på bildet selges i alle butikker.
Du finner mye godt hos KIWI til jul. Av torskeloins finnes den ferske fra Lerøy i utvalgte butikker, de øvrige produktene på bildet selges i alle butikker.

Tilbehør: Utvalget er stort og variantene av julemiddager mange. Liker du å lage hele måltidet fra bunnen av, finner du de beste norske grønnsakene og potetene fra Gartner i alle KIWIs butikker. Foretrekker du at noen har gjort det meste av jobben for deg, kan du bruke de ferdige sous vide-produktene fra Grønn & Frisk, som er laget av ferske norske grønnsaker. Ertepuré, kålrotstappe og ferdigkokte mandelpoteter er blant de mest populære juleproduktene i denne serien. 

Julekjøttet serveres ofte sammen med pølse, to av våre favoritter er Vossakorv fra Vossakjøt og Gilde kjøttrik julepølse (selges i de fleste butikker).

Sous-vide julegrønnsaker fra Grønn & Frisk har blitt svært populære de siste årene. Du kan også velge mellom flere forskjellige typer julepølse, utvalget kan variere fra butikk til butikk.
Sous-vide julegrønnsaker fra Grønn & Frisk har blitt svært populære de siste årene. Du kan også velge mellom flere forskjellige typer julepølse, utvalget kan variere fra butikk til butikk.

Uansett hvor kort eller lang handleliste du har til jul, finner du både julemat av høy kvalitet og julemat til lav pris i din lokale KIWI-butikk.

For å unngå trengsel oppfordrer vi fortsatt alle våre kunder til å benytte seg av hele åpningstiden og handle når det er færre mennesker i butikken. Vi setter også pris på at du handler alene hvis det er mulig, holder god avstand til de andre kundene og har god håndhygiene.