;
  • TV

Vi vil nok aldri komme til enighet om det er rød eller brun julebrus som smaker best. Men hva sier til at du nå kan få smaken av julebrus også som is?

Adm. dir Paal Hennig-Olsen.
Adm. dir Paal Hennig-Olsen.
Det er en riktig verdensnyhet, julebrus-isen fra Hennig-Olsen som nå er å finne i alle KIWI-butikker over det ganske land. For å slippe å måtte ta stilling til hva som er Norges beste julebrus, valgte Hennig-Olsen å lage sin egen. Og den er brun.

– Dette er smaken av jul i iskremform! Vi håper vi har laget en smak som passer ganene i det ganske land, og i et format alle liker – nemlig iskrem, sier Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig-Olsen Is.

Men hvordan smaker egentlig julebrus-is, og klarer våre seks prøvekaniner å gjette hva slags verdensnyhet som faktisk ligger i isdisken? Se den morsomme videoen øverst i artikkelen.

Laktosefri og vegansk is

Julebrus-is er både laktosefri og veganvennlig, og kommer i 6-pakning.

– Dette er en julevariant som vi håper nordmenn vil trykke til sitt bryst, så vi kan hente den frem rundt juletider år etter år, sier Hennig-Olsen, som har god tro på nyheten:

– Alt smaker jo bedre som iskrem, smiler han. 

Nyheten Julebrus-is fra Hennig-Olsen Is.
Nyheten Julebrus-is fra Hennig-Olsen Is.

Litt kos eller litt ekstra kos? 

Det er ikke til å legge skjul på at de fleste koser seg litt ekstra i julen, og det må være lov. Men det kan jo også være greit å vite at Hennig-Olsen hele tiden jobber med å utvikle sunnere iskrem-varianter, slik at det alltids finnes alternativer enten du bare vil kose deg litt, eller ønsker å kose deg litt ekstra.

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør kan godt slå et slag for yoghurt-is, som i stedet for fløte er basert på magrere melkeprodukter som melk og yoghurt.

– Sammen med frukt eller bær kan dette godt være hverdagskos som kan nytes med god samvittighet, uttaler hun.