Slik steker du Folkets ribbe og ribbenstek i stekepose

Med Folkets ribbe og ribbenstek i stekepose er det enkelt å få sprø svor.

Med ribbe og ribbenstek i stekepose er det enkelt å få perfekt sprø svor. Se fremgangsmåten for steking her.

Julebannere_1200x600_julepriser.png

Mange gleder seg til ribbe og deilig julemat på julaften, men er du en av dem som gruer til å steke ribba? For spenningen er stor, får vi sprø svor? Her er et tips til deg: Folkets Stek Perfekt ribbe og ribbenstek i stekepose gjør det enkelt å få sprø svor på ribba. 

Les også: Julens beste tilbehør til ribbe 

KIWI_banner_ribbe_stekepose.jpg

Folkets tynnribbe i stekepose fikk forøvrig terningkast 6 i Dagbladets smakstest av ribbe i november. 

– Svoren har poppet godt, og har et perfekt lag med mykt fett under, skriver smakspanelet. 

Hvordan steker man ribbe i stekepose? Her er fremgangsmåtene: 

Steketips: Folkets ribbe i stekepose

  1. Forvarm ovnen til 220 °C. Viktig for å få sprø svor. 
  2. Plasser ribben i stekpose med svorsiden opp i en langpanne eller i en ildfast form. Bygg opp ribben med en ball aluminiumsfolie under slik at den blir høyest på midten av stykket. Dette er viktig for å få sprø svor over hele ribben. Posen åpner seg under steking, så det er viktig at den ligger i ovnen med svorsiden opp gjennom hele steketiden. 
  3. Stek ribben i 60 minutter på 220 °C. Fjern toppfilmen helt og stek videre i ca. 30-50 minutter til svoren er sprø. 
  4. La ribben hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp. 

Tips: Bruk sjyen i posen til saus. 

Steketips: Folkets ribbenstek i stekepose: 

  1. Forvarm ovnen til 220 °C. Viktig for å få sprø svor. 
  2. Plasser steken i stekpose med svorsiden opp i en langpanne eller i en ildfast form. Posen åpner seg under steking, så det er viktig at den ligger i ovnen med svorsiden opp gjennom hele steketiden. 
  3. Stek ribbensteken i 60 minutter på 220 °C. Fjern toppfilmen helt og stek videre i ca. 30-50 minutter til svoren er sprø. 
  4. La ribbensteken hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp. 

Tips: Bruk sjyen i posen til saus.