Med ribbe og ribbenstek i stekepose er det enkelt å få perfekt sprø svor. Se fremgangsmåten for steking her.
Mange gleder seg til ribbe og deilig julemat på julaften, men er du en av dem som gruer til å steke ribba? For spenningen er stor, får vi sprø svor? Her er et tips til deg: Folkets Stek Perfekt ribbe og ribbenstek i stekepose gjør det enkelt å få sprø svor på ribba.
Les også: Julens beste tilbehør til ribbe
Folkets tynnribbe i stekepose fikk forøvrig terningkast 6 i Dagbladets smakstest av ribbe i november.
– Svoren har poppet godt, og har et perfekt lag med mykt fett under, skriver smakspanelet.
Hvordan steker man ribbe i stekepose? Her er fremgangsmåtene:
Steketips: Folkets ribbe i stekepose
- Forvarm ovnen til 220 °C. Viktig for å få sprø svor.
- Plasser ribben i stekpose med svorsiden opp i en langpanne eller i en ildfast form. Bygg opp ribben med en ball aluminiumsfolie under slik at den blir høyest på midten av stykket. Dette er viktig for å få sprø svor over hele ribben. Posen åpner seg under steking, så det er viktig at den ligger i ovnen med svorsiden opp gjennom hele steketiden.
- Stek ribben i 60 minutter på 220 °C. Fjern toppfilmen helt og stek videre i ca. 30-50 minutter til svoren er sprø.
- La ribben hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp.
Tips: Bruk sjyen i posen til saus.
Steketips: Folkets ribbenstek i stekepose:
- Forvarm ovnen til 220 °C. Viktig for å få sprø svor.
- Plasser steken i stekpose med svorsiden opp i en langpanne eller i en ildfast form. Posen åpner seg under steking, så det er viktig at den ligger i ovnen med svorsiden opp gjennom hele steketiden.
- Stek ribbensteken i 60 minutter på 220 °C. Fjern toppfilmen helt og stek videre i ca. 30-50 minutter til svoren er sprø.
- La ribbensteken hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp.
Tips: Bruk sjyen i posen til saus.