Fem farlige matvarer for katten din

Selv om katten er din beste venn, må du huske at god mat for deg ikke nødvendigvis er like godt for pusen.

Vi liker ofte å trekke noen paralleller mellom oss selv og våre firbente venner, men kroppene deres er ganske forskjellige fra våre. Ting du både liker og tåler kan være direkte farlig for hunden eller katten din. 

Selv om det ofte er vanligere at dette er et problem for hundeeiere enn katteeiere, siden katter er mer kresne og spiser ikke alt slik hunder gjør, er det allikevel noen ting du bør sørge for at katten din unngår å spise. 

Dette skal katten unngå

Løk
Hold katten din unna alt med løk, da løk kan ødelegge kattens røde blodceller. Selv det å gi pus potetgull med løk kan få fatale følger. Siden du ikke vet hvor mye katten tåler, er det aller tryggest å droppe potetgull fullstendig. 

Paracet (paracetamol)
Paracetamol er jo ikke akkurat kos, men hvis katten har vondt kan det kanskje være fristende å forsøke noe som fungerer på deg selv. Det må du imidlertid aldri gjøre. Paracetamol er kjempefarlig og kan føre til døden for katter fordi medisinene brytes ned til komponenter som er giftige i kroppen deres. Rådfør deg alltid med en veterinær dersom du mistenker at katten din er syk.

Druer
Har du en pus som forsyner seg med det som står på bordet, er det viktig å sørge for å sette druene på et sted den ikke kommer til. Druer er nemlig giftige for katter. Vær også obs på rosiner. 

Sjokolade
Sjokolade inneholder varierende mengder teobromin, som i verste fall kan være dødelig for katter. Symptomene på at katten har fått det i seg er økt hjerterytme, skjelving og anfall. Katter spiser som regel ikke sjokolade på egenhånd, så unngå å gi dette som godbiter til katten din.

Rå poteter
Kokte poteter kan katten spise, selv om den ikke har behov for det i kostholdet sitt. Pass imidlertid på at den ikke får i seg rå poteter da dette kan gi problemer med mage og tarm.