Hvorfor restaurerer denne kattematprodusenten korallrev?

Korallrev med fisk svømmende rundt.

Korallrev er ikke bare vakre å se på, i revene lever også tusenvis av fisk. Katter spiser fisk, og uten fisk blir det dårlig med kvalitetsmat til pus.

Vi har lenge hørt at mange av verdens korallrev går tapt i takt med havets stigende temperatur. Dette vil kattematprodusenten Sheba®️ gjøre noe med. De har derfor startet verdens største restaureringsprogram for korallrev, kalt Sheba Hope. Det gjør de for å sikre en stor og bærekraftig fiskebestand i generasjoner fremover. 

Selvfølgelig er det viktig for kattene, katter elsker fisk, men det er også viktig for mennesker globalt som er avhengige av korallrevene for mat og inntekt.

reef.jpg
På korallrevet Salisi’ Besar har Sheba®️ installert såkalte "star reefs", heksagonformede stålkonstruksjoner som hjelper korallene å vokse. Korallene vil vokse i bokstavene HOPE. 


Har investert mer enn 89 millioner kroner

Korallrevet Salisi’ Besar ligger nær kysten av Sulawesi i Indonesia. Siden 2008 har selskapet Mars, som eier Sheba®️, investert mer enn 89 millioner kroner i forskning, restaurering og samfunnsengasjement i korallrevprogrammet. Mer enn 285 000 korallrevstiklinger er allerede plantet, og 19 000 stålkonstruksjoner av lokalt materiale, som hjelper korallene vokse, er installert. 

Og arbeidet har allerede gitt gode resultater. De siste tre årene har koralldekket økt fra 5 prosent til 55 prosent, og med dette ser man at fisk, skilpadder og andre arter som lever i revene vender tilbake i stort monn.

  • Lurer du på hvordan du kan bidra? Les her!

Men jobben er på ingen måte over med dette, innen utgangen av 2029 planlegger Mars å restaurere områder over hele verden som til sammen er større enn 185 000 kvadratmeter. Dette tilsvarer 148 olympiske svømmebasseng.

MSC-merket kattemat

Katt som spiser kattemat.

Per i dag er 83 prosent av Sheba®️-produktene som selges i Europa merket med den blå MSC-etiketten. MSC er et miljømerke for fisk og sjømatprodukter som betyr at produktene kommer fra fiskerier som oppfyller internasjonal bestepraksis for bærekraftig fiske. Målet er at alle fiskeprodukter fra Sheba etter hvert skal være MSC-sertifisert.

Tips! Du kan også bidra ved å se og følge restaureringen av korallrevene her. Inntektene fra kanalen går til de lokale korallrestaureringsprosjektene. 

 

Kilder:

Alle tall og informasjon er kommunisert fra Mars til KIWI.