Kom deg ut-dagen 5. februar

Bli med på Kom deg ut-dagen i helgen

Foto: Line Hårklau/DNT

Nå er det endelig klart for den store Kom deg ut-dagen igjen. Ta med deg familien, venner eller hunden og bli med ut på tur du også!

Søndag 5. februar er det igjen klart for en ny Kom deg ut-dag i regi av Den Norske Turistforening (DNT), med arrangementer over hele landet. 

Målet er å inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i vinterværet, og bli kjent med tilbudene som finnes i Barnas Turlag landet rundt. DNT håper at enda flere skal få oppleve gleden over å være ute, møte andre barnefamilier og være med på mange morsomme aktiviteter. 

Vil ha flere ut på tur

Gjennom en samarbeidsavtale mellom NorgesGruppen og DNT, har KIWI siden 2016 bidratt til at flere nordmenn kommer seg ut på tur. Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres hvert år i februar og september. I år sponser KIWI alle arrangementene med litt energi til deltagerne i form av rosiner. 

- Sammen med et godt kosthold, er mosjon viktig for folkehelsa. Vi ønsker å inspirere det norske folk til begge deler, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Hvis du ikke bor i nærheten av noen av stedene der Kom deg ut-dagen arrangeres, er det likevel ingenting i veien for å ta med seg familien, kjæresten eller hunden ut på tur på egenhånd.

Ikke glem pølsepausen

Gilde pølser i nanbrød.png
Hva med å ta middagen i det fri på søndag? Grillpølser i nanbrød med grønt og godt tilbehør er et smakfullt alternativ til den vanlige nistepakka. Se resten av oppskriften og få flere gode tips til turmaten her. Foto: Gilde

Er barna små eller bena tunge, kan det være like koselig å samles rundt bålet, enten dere har gått fem kilometer eller 500 meter fra parkeringsplassen. God mat og drikke er prikken over i-en når du er ute i naturen.

I likhet med KIWI er også Gilde turpartner til DNT og Kom deg ut-dagen, og er det noen som kan turmat, så er det dem. Pølser er selve høydepunktet på både korte og lange turer, og når det skorter på motivasjonen hos noen i familien kan en pølsepause være det som lokker dem med ut på tur.

Noen synes pølsene smaker best grillet, mens andre sverger til wienerpølser fra termos. Er du en av dem som vil gå for sistnevnte neste gang du skal ut på tur, bør du få med deg den smarte fremgangsmåten under, for å unngå at de sprekker i termosen underveis på turen:

Slik varmer du pølse på termos

Gilde wienerpolse på tur

Pølse på termos er en klassisk turfavoritt. Foto: Gilde

Mange putter pølsene i termosen før de drar hjemmefra, men vil du være sikker på at pølsene ikke sprekker bør du vente med å ha pølsene i termosen til du er kommet ut på tur og heller følge denne fremgangsmåten:

1. Ha kokende vann på termosen og skru godt igjen.

2. Ta så med pølsepakken og termosen i tursekken.

3. Ti minutter før dere skal spise kan du legge pølsene i termosen, så vil du få perfekt tempererte pølser helt uten sprekker. 

4. Trenger du inspirasjon til godt tilbehør kan du lese mer her.

Go og magrere wiener.png   Go og magrere grill.png

Gilde Go' & Magrere er en serie produkter uten melk og gluten som er magrere enn vanlig, men som likevel har den samme gode Gilde-smaken.

En søt avslutning?

Kvikk Lunsj.png
Kvikk Lunsj har samarbeidet med DNT siden 1960-tallet. Det startet med at fjellvettreglene ble trykket på baksiden av emballasjen, senere har det blitt fulgt opp med annen nyttig turinformasjon.

Sjokolade bør selvsagt ikke erstatte vanlig, næringsrik mat på tur. Men å dele en iskald knekk Kvikk Lunsj ved turens mål er nok et kjent og kjært barndomsminne mange gjerne deler videre. Lurer du på hvordan Kvikk Lunsj ble hele Norges tursjokolade? Det kan du lese mer om her. 

Vil du heller ha sjokoladen i flytende og varmende form, er kakao et fint alternativ. Du lager enkelt en litt lettere kakao ved å bruke lettmelk 0,5 prosent i stedet for helmelk. Mange har også med seg en appelsin eller to i sekken, og det er ingen hemmelighet at appelsin og sjokolade er en god kombinasjon. Neste gang bør du prøve å dryppe noen dråper saft fra appelsinen i kakaoen. Det smaker kjempegodt! 

Kakao med appelsin.png
Prøv kakao på lettmelk, med en skvis appelsin!