Kom deg ut-dagen 6. februar

Bli med på Kom deg ut-dagen i helgen

Foto: Eivind Haugstad Kleiven/DNT

Nå er det endelig klart for den store Kom deg ut-dagen igjen. Ta med deg familien, venner eller hunden og bli med ut på tur du også!

Søndag 6. februar er det igjen klart for en ny Kom deg ut-dag i regi av Den Norske Turistforening (DNT), med arrangementer over hele landet. 

Målet er å inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i vinterværet, og bli kjent med litt av tilbudet som finnes i Barnas Turlag landet rundt. DNT håper at enda flere skal få oppleve gleden over å være ute, møte andre barnefamilier og være med på mange morsomme ting. 

Vil ha flere ut på tur

Gjennom en samarbeidsavtale mellom NorgesGruppen og DNT, har KIWI siden 2016 bidratt til at flere nordmenn kommer seg ut på tur. Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, som arrangeres hvert år i februar og september. 

- Sammen med et godt kosthold, er mosjon viktig for folkehelsa. Vi ønsker å inspirere det norske folk til begge deler, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Hvis du ikke bor i nærheten av et av stedene der Kom deg ut-dagen arrangeres, er det likevel ingenting i veien for å ta med seg familien, kjæresten eller hunden ut på tur på egenhånd.

Ikke glem pølsepausen

Er barna små eller bena tunge, vil det være like koselig å samles rundt bålet enten dere har gått fem kilometer eller 500 meter fra enden av parkeringsplassen. God mat og drikke er prikken over i-en når man er ute i naturen. I likhet med KIWI er også Gilde turpartner til DNT og Kom deg ut-dagen, og er det noen som kan turmat, så er det dem. Pølser er selve høydepunktet på både korte og lange turer, og når det skorter på motivasjonen hos noen i familien kan en pølsepause være det som lokker dem med ut på tur.

Enten du liker pølsene best med lompe eller brød, er pølser fra termos en sikker vinner nå på vinteren. Vil du unngå at de sprekker i termosen bør du få med deg denne smarte fremgangsmåten under her:

Slik varmer du pølse på termos

Gilde wienerpolse på tur

Pølse på termos er en klassisk turfavoritt. Foto: Gilde

Mange putter pølsene i termosen før de drar hjemmefra, men vil du være sikker på at pølsene ikke sprekker bør du vente med å ha pølsene i termosen til du er kommet ut på tur. Ha kokende vann på termosen og skru godt igjen. Ta så med pølsepakken og termosen i tursekken. Ti minutter før dere skal spise kan du legge pølsene i termosen, så vil du få perfekt tempererte pølser helt uten sprekker. Vel bekomme! 

Gilde Go & mager wienerpølser

Trenger du inspirasjon til godt tilbehør kan du lese mer her.