;

Kom deg ut-dagen 2. februar

Gjør som 30.000 andre i helgen

Foto: Eivind Haugstad Kleiven/DNT

Søndag 2. februar er det endelig klart for den store Kom deg ut-dagen igjen!

I år arrangerer Den Norske Turistforening Kom deg ut-dagen for 14. år på rad, og det er ventet at over 30.000 nordmenn legger søndagsturen til et av de over 160 arrangementene som er å finne over hele landet.

Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og bli kjent med litt av tilbudet som finnes i over 200 Barnas Turlag landet rundt. Vi håper at enda flere skal få oppleve gleden over å være ute, møte andre barnefamilier og være med på mange morsomme ting, forteller generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Gjør turmaten spennende

Hvis du ikke bor i nærheten av et av stedene der Kom deg ut-dagen arrangeres, er det likevel ingenting i veien for å ta med seg familien, kjæresten eller hunden ut på tur på egenhånd.

Er barna små eller bena tunge, vil det være like koselig å samles rundt bålet enten dere har gått fem kilometer eller 500 meter fra enden av parkeringsplassen.

En like viktig del av turen er nistematen. Den kan fort gjøres enda mer spennende med noen enkle triks: Hva med å bytte ut grillpølsen med lakseskiver med pesto eller crème frâiche servert i tortillawraps?

Vil ha flere ut på tur

Gjennom en samarbeidsavtale mellom NorgesGruppen og DNT, har KIWI siden 2016 bidratt til at flere nordmenn kommer seg ut på tur. Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, som arrangeres hvert år av Den Norske Turistforening i februar og september. 

- Sammen med et godt kosthold, er mosjon viktig for folkehelsa. Vi ønsker å inspirere det norske folk til begge deler, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Søndag 2. februar sponser KIWI også grillstaver som deles ut på alle av DNTs Kom deg ut-arrangementer over hele landet. 

Og du? Ikke glem appelsinen, da.

Alle har glede av naturen!

FTU – friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede – er et tilbud fra Den Norske Turistforening for utviklingshemmede og deres venner, familie og støtteapparat.

Høsten 2018 fikk vi bli med en super FTU-gjeng på oppvarmingstur til «Kom deg ut-dagen». Siden de var så hyggelige å invitere oss med, benyttet vi i samarbeid med Kvikk Lunsj anledningen til å servere dem en god overraskelse som ble satt stor pris på. Se den trivelige filmen her: