Spar tusener av kroner

Turid fløy til Tokyo på Trumf-poeng

Foto: Privat

Det er mye å spare gjennom å benytte seg av de ulike fordelskortene i markedet.

Turid (30) bor på Majorstuen i Oslo, jobber som sminkør, frisør og stylist, og er selverklært Trumf-geek. Hun har full oversikt på hvordan poeng tjenes inn, og benytter seg alltid av det når hun kan. 

– Jeg elsker Trumf! Jeg samler opp poeng der jeg kan, og sparer masse. Det koster meg ingenting ekstra. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke alle gjør det, sier hun. 

30-åringen passer på å få med seg poeng når hun bestiller fly og hotell, shopper på nettet og handler dagligvarer. 

GRATIS TUR: Turid brukte rundt et år på å spare opp nok poeng til en flytur til Tokyo tur/retur.
GRATIS TUR: Turid brukte rundt et år på å spare opp nok poeng til en flytur til Tokyo tur/retur.

Gratistur til Japan

For to år siden reiste Turid på ferie til Tokyo – ene og alene for Trumf-poeng! 

Sammen med tre venninner opplevde hun spennende kultur, møtte facinerende mennesker og spiste masse god mat. 

– Det var en kjempefin tur. Tokyo er fantastisk! sier stylisten, som bare brukte et år på å spare opp nok Trumf-poeng til en flybillett tur/retur Tokyo. 

Storhandler på torsdager

Når Turid handler mat, handler hun i hovedsak hos KIWI, eller andre Norgesgruppen-butikker. Da får hun poeng hver gang hun handler. Som KIWI PLUSS-kunde får hun i tillegg 15 prosent Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt. 

Storhandelen gjør hun unna på torsdager, spesielt de gangene det er TrippelTrumf

– Jeg kjøper ikke mer enn jeg uansett ville gjort, men jeg passer på å gjøre det på torsdager. Det sparer jeg masse på selv om jeg bare er én i husholdningen, sier Turid og legger til:

– Tenk hvor mye en hel familie kan spare! 

Flyr hjem på poeng

Poengene Turid samler opp, konverterer hun til EuroBonus-poeng og bruker til flyreiser. 

Turid er opprinnelig fra Stavanger. Er hun sent ute med å bestille hjemreise har flybillettene gjerne rukket å bli dyre. Da kjøper hun bonusbillett om det er tilgjengelig.

– Bonusbilletten koster 10.000 poeng uansett. Da sparer jeg masse! 

– Takker nei til tusenlapper

ENKEL SPARING: Forbrukerøkonom Magne Gundersen mener folk kan spare tusener på å benytte seg av sine mange rabattmuligheter.
ENKEL SPARING: Forbrukerøkonom Magne Gundersen mener folk kan spare tusener på å benytte seg av sine mange rabattmuligheter.
Forbrukerøkonom Magne Gundersen kjent fra Luksusfellen på TV 3, mener folk kan spare mye gjennom å benytte seg av de ulike fordelskortene i markedet. Han mener Turids eksempel understreker poenget. 

– Du sparer opp bonus der du uansett handler, uten at det er noen ekstra jobb for deg. De mange bonusene samler seg ikke bare opp til hundrelapper, men tusenlapper. Det er rart å si nei til tusenlapper, sier Gundersen. 

Forbrukerøkonomen tror at grunnen til at mange ikke benytter seg av fordelskortene er at de tror det er lite å spare. 

– Vi er så rike nå. Noen hundrelapper her og der betyr ikke så mye. Mange oppfatter det kanskje også som tungvint å få bonus, tror han og legger til: 

– Det er enklere enn du tror når du først begynner med det. Noen dagligvarer her, litt bensin og en kaffekopp der. Dette blir fort penger av det. 

Sparer hundretusner

Hver dag sparer KIWIs kunder over 750 000 kroner i total bonus. Hittil i år har den totale bonusen vokst til over 180 millioner kroner. Av dette kommer over 55 millioner kroner fra KIWI PLUSS-bonusen på frukt og grønt. 

Bli KIWI PLUSS-kunde