Disse kjøttbollene smaker som hjemmelaget

Det er sjeldent feil å diske opp med små, runde kjøttboller. Hva med å servere tapas på venninnekvelden eller pizza med saftige kjøttboller til lørdagskosen?

Det er få som har tid til å kverne kjøtt og lage sine egne kjøttboller fra grunnen i en travel hverdag, og det trenger du heller ikke å gjøre. Kokkene hos Folkets har nemlig gjort denne jobben for deg, og alt du trenger å gjøre er å steke kjøttbollene og finne ut hvordan du vil servere dem.

Tilpass etter din smak

Hemmeligheten bak den hjemmelagede smaken du får når du steker en porsjon RÅ Kjøttboller italienske urter eller RÅ Chorizoboller er nettopp at de er rå, og ikke ferdigstekte slik andre kjøttboller på markedet er.

Det betyr at du steker kjøttbollene selv, til de er akkurat passe stekt etter din smak, og dermed får du kjøttboller slik du selv ønsker de, hver gang.

Etter steking er kjøttbollene klare til servering, og de smaker minst like godt som de ville gjort hvis du hadde gjort alt arbeidet selv.

Ferske råvarer

RÅ kjøttboller finnes altså i to smaksvarianter. Den ene er krydret med italienske urter, som oregano, rosmarin, basilikum og timian, og den andre med inneholder chorizopølse. Begge variantene har et svært høyt innhold av kjøtt. 

De italienske inneholder 97 prosent kjøtt, mens Chorizobollene inneholder 89 prosent svinekjøtt og 9 prosent chorizopølse. Begge er laget av ferske råvarer og har samme holdbarhet som fersk kjøttdeig.

RÅ kjøttboller finnes altså i to smaksvarianter. Den ene er krydret med italienske urter, som oregano, rosmarin, basilikum og timian, og den andre med inneholder chorizopølse.
RÅ kjøttboller finnes altså i to smaksvarianter. Den ene er krydret med italienske urter, som oregano, rosmarin, basilikum og timian, og den andre med inneholder chorizopølse.

Både de italienske kjøttbollene og chorizobollene har en mild og god smak, og passer også for de minste i huset.

I stekepanne eller stekeovn

Kjøttbollene fra Folkets er et godt utgangspunkt for både middager og småretter. De passer perfekt på tapasbordet, men kan like gjerne serveres med pasta, saus og potetmos, på grillspyd eller på pizza. De kan også varieres med alle slags grønnsaker og salater.

Du tilbereder dem enkelt ved å steke dem i omtrent 10-12 minutter i stekepannen eller 15 minutter på et brett midt i stekeovnen. Tilpass eventuelt steketiden hvis du liker de mer eller mindre stekt.

De kan også brune i stekepannen med smør eller olje i fire minutter, for så å ha de over i saus. Der du lar dem trekke mellom fem til sju minutter til.