Nyhet! Saftig og lokalprodusert kyllingfilet uten skinn fra Lovise

Lovise kylling servert med kremet sitronpasta og cherrytomater

Kylling fra Lovise er lokalprodusert kylling av høy kvalitet. Nå finner du den uten skinn i alle KIWI-butikker. Perfekt til enkle hverdagsretter, som pannestekt kylling med sitronpasta. Oppskriften får du her.

Vil du ha saktevoksende kylling som er produsert med fokus på dyrevelferd og hundre prosent soyafritt fôr? Da er Lovise kylling et godt valg. Nå får du den også uten skinn, i en praktisk pakning med to fileter. Et godt utgangspunkt for enkle og gode retter som pasta, gryter, wok, tex-mex og salater.

Navnet har Lovise kylling fått etter Lovise Søyland, moren til gründer og tidligere daglig leder, Aadne Søyland.

– Hun var en driftig og tøff dame med masse tæl og bein i nesa. Lovise drev gården Lerstang i Re, hvor Lovise kyllings rugeri og klekkeri ligger den dag i dag, forteller markedsleder i Lovise, May Aarvold.

Lokal produksjon

Alle kyllinger fra Lovise starter livet i rugeriet på Lerstang Gård i Vestfold. Herfra blir de klekkede kyllingene varsomt håndtert og lagt i kasser, før de samme dag kjøres ut til nøye utvalgte gårder i Vestfold, kun en kort kjøretur unna.

– Kylling fra Lovise er en saktevoksende kylling som får vokse i et naturlig tempo, med god plass, naturlig dagslys og egne lufteverandaer, sier Aarvold.

Kyllingene fôres med spesiallaget soyafritt fôr som kommer fra den lokale mølla, og mange av råvarene dyrkes på jordene i nærheten. All produksjon foregår innenfor en radius på noen få kilometer.

– Høy kvalitet i alle ledd og respekt for dyrene er viktig. Det er summen av alt vi gjør som gir den gode kvaliteten på sluttproduktene, sier Aarvold.

Inspirert til å plukke med deg Lovise kylling neste gang du er i butikken? Da bør du prøve denne enkle oppskriften på smaksrik kylling med sitronpasta.

Lovise_artikkelbilde.jpg

Pannestekt kyllingfilet med sitronpasta

Oppskriften gir 2 porsjoner

Du trenger:

 • 1 pk Lovise kyllingfilet à 360 g
 • Salt og pepper
 • Olje til steking

Pasta:

 • 200 g spagetti eller tagliatelle
 • 2 fedd hvitløk
 • Smør til steking
 • 1 sitron, saft og skall
 • 1,5 dl lett matfløte
 • 15 g Grana Padano
 • 1 neve kruspersille
 • Cherrytomater

Slik gjør du:

 1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper, og stek fileten til den er gjennomstekt. Kok opp pasta etter anvisning på pakken.
 2. Finhakk og surr hvitløk i en stekepanne med litt smør på lav varme. Pass på så det ikke blir brent.
 3. Tilsette deretter sitronskall, sitronsaft og lett matfløte. La det koke på lav varme i 3-4 minutter før du har i revet Grana Padano og persille.
 4. Ha over et par spiseskjeer av pastavannet i sausen for en kremet konsistens, og vend deretter pastaen inn i sausen.
 5. Del kyllingfileten i skiver og server med en gang. Server gjerne med delte cherrytomater.
 6. Topp med persille og revet Grana Padano.

Vil du lære mer om Lovise Kylling? Les om historien og produksjonen her