• TV

KIWIs økologiske kylling fra Hovelsrud gård ved Mjøsa er nå gitt kvalitetsmerket «Spesialitet» for sin unike smak.

En glad Marianne Olssøn fra Hovelsrud gård tok i mot utmerkelsen fra stiftelsen Matmerk under en markering på KIWI Briskeby i Oslo 11. mars.

– Det er veldig gøy for oss å bli utpekt som Spesialitet! Én ting er at dette bekrefter vår plass i toppsjiktet av norsk landbruk. Men dette er også et viktig bevis på at god dyrevelferd er nøkkelen til god smak, sier den lidenskapelige kyllingbonden fra Helgøya ved Mjøsa.

Kvalitetsmerket «Spesialitet» fra stiftelsen Matmerk henger høyt blant norske bønder og matprodusenter. Det gis kun til produkter som utmerker seg med helt spesielle kvaliteter i sin nisje. Og det tildeles bare om et flertall i fagjuryen, ledet av mesterkokk Harald Osa, godkjenner produktet etter en grundig smakstest.

Løfter dyrevelferd till nytt nivå

Fagjuryen var begeistret for Hovelsrudkyllingen, og betegnet den som svært mør og smakfull med en naturlig, god kyllingsmak.

– Hovelsrudkylling løfter dyrevelferd til et nytt nivå og anstrenger seg for å produsere kjøtt som gir smak i særklasse, sa fagsjef for lokalmat i Matmerk, Lars Haug, under seremonien på Briskeby. Dit kom også KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy for å hylle kyllingbøndene fra Hedmarken.

Hovelsrud gård har fra før mottatt Dyrevernmerket fra Dyrevernalliansen, som den første kyllingprodusenten i Norge. Også i Dagbladets smakstest sommeren 2019, kom Hovelsrudkyllingen ut som soleklar favoritt.

Marianne Olssøn og familien produserer økologisk kylling på Hovelsrud gård ved Mjøsa. Nå har den unike smaken gitt dem kvalitetsmerket «Spesialitet». Her er Marianne sammen med Norgesgruppens konsernsjef Runar Hollevik og KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy etter overrekkelsen på KIWI Briskeby. Foto: Spoon/KIWI
Marianne Olssøn og familien produserer økologisk kylling på Hovelsrud gård ved Mjøsa. Nå har den unike smaken gitt dem kvalitetsmerket «Spesialitet». Her er Marianne sammen med Norgesgruppens konsernsjef Runar Hollevik og KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy etter overrekkelsen på KIWI Briskeby. Foto: Spoon/KIWI

Her kommer kyllingene fra

Siden våren 2017 har Hovelsrud gård ved Mjøsa levert økologisk kylling til utvalgte KIWI-butikker. 

Kyllingene til Marianne Olssøn og Are Herrem har vokst opp på Hovelsrud gård på Helgøya i Mjøsa. Ekteparet driver én av landets fire rendyrkede produksjoner av økologisk kylling, og har siden 2017 levert nesten hele årsproduksjonen sin til KIWIs butikker, i tillegg til utvalgte Michelin-restauranter i Norge.  

Det som kjennetegner en debiogodkjent økologisk kylling, er at den har fått god mat og godt stell. Den har hatt god plass, riktig døgnrytme og har levd et langt liv - over dobbelt så lenge som en vanlig industrikylling. 

Økologisk kylling

Per juli 2019 er kyllingen tilgjengelig i 148 KIWI-butikker hovedsakelig på Østlandet, men også noen på Vestlandet og i Nord-Norge.

Etterspørselen etter økologisk mat har økt de siste årene, og vi i KIWI er glade for at det er vi som får kyllingene fra Hovelsrud gård.

Produktene holder høy kvalitet, noe vi tror våre kunder kommer til å sette pris på. Hvis produktene fra Hovelsrud blir tatt godt i mot av våre kunder vil vi se på muligheten for å gi økologisk kylling større plass i hyllene på sikt.