Salami-nyhet hos KIWI

Jubelsalami med fennikel – er det godt, da?

Grilstad Jubelsalami har lenge vært en av nordmenns store favoritter på brødskiva. Kan den nye Jubelsalami med fennikel vippe klassikeren ned fra tronen?

I februar kommer Grilstad med en helt ny type Jubelsalami, som er tilsatt malte og kuttede hele fennikelfrø. 

- Vi ønsket å finne en ny smak på flaggskipet vårt, Jubelsalami. En smak som kom i tillegg til og forsterket den gode Jubelsalami-smaken. Vi testet mange ulike smaker, fra mer kjente til mindre kjente krydder og urter, og det var til slutt fennikelsmaken vi falt for, sier kjedesalgssjef hos Grilstad, Monica Eik-Nes.

Grilstad Jubelsalmi med fennikel
Grilstad Jubelsalmi med fennikel

Inspirasjon fra Toscana

Grilstad hentet inspirasjon fra Toscana i Italia, hvor de har lange tradisjoner med å tilsette fennikel i salami.

Samtidig var det viktig for oss at dette skulle være en Jubelsalami, og at den nye smaken ikke skulle overdøve Jubelsmaken fullstendig. Fennikel balanserer smaken med Jubelsalami på en fin måte, sier hun. 

Den nye salami-smaken blir beskrevet av KIWIs testpanel som mer spennende, smakfull, rundere og mindre salt. Men det var ikke bare-bare for deltagerne å identifisere hva det egentlig smaker – se den morsomme videoen her:

Sunnere Supersalami

Grilstad Supersalami
Grilstad Supersalami

I tillegg til nyheten Jubelsalami med fennikel, får du naturligvis fortsatt kjøpt den originale Jubelsalami fra Grilstad. Denne salamien kjennetegnes ved at den har lang holdbarhet, kommer godt ut i ernæringstester, og kan blant annet fås i en stor og praktisk bordpakning med nok salami til hele familien.

Ønsker du et magrere alternativ bør du prøve Grilstad Supersalami, som du også finner i hyllene hos KIWI.

- Supersalami er vårt sunneste alternativ innenfor salamisegmentet. Den inneholder mer kjøtt og 40% mindre fett enn tradisjonell salami, forteller Monica Eik-Nes.

I tillegg er halvparten av fettet erstattet med rapsolje som har sunnere fettsyrer og mindre andel mettet fett. Supersalami har også høyt innhold av protein, som er viktig energikilde til kroppen vår.

Med andre ord: Kos deg med god samvittighet!