Pinnekjøtt er en av de rettene som er så gode at man er «nødt» til å smake opptil flere ganger før jul. Da er det jo flaks at det er enkel å gjøre middagen ekstra billig.
Før den første snøen faller er pinnekjøtt-sesongen i gang igjen for fullt, og det dampes og kokes forskjellige varianter allerede fra starten av november.
Hos KIWI får du både premium pinnekjøtt fra Stranda og Vossakjøt, i tillegg til de tradisjonelle variantene fra Gilde.
Men også for deg som er prisbevisst, har vi et godt utvalg pinnekjøtt til middagen:
Dette er våre billigste alternativer
First Price: Pinnekjøtt av lam, urøkt, 1 kg. Anbefalt utvanningstid: Over natten.
First Price: Pinnekjøtt med røykaroma, 1 kg. Anbefalt utvanningstid: Over natten.
First Price: Pinnekjøtt, gryteklart (ferdig utvannet), ca. 1 kg. Ingen utvanningstid. Dette er frossenvare, så husk at det må tines før det dampes.
Hva med tilbehør til pinnekjøttet?
Har du pinnekjøttet, er den viktigste delen av middagen i boks. For å få det komplette måltidet, trenger du også poteter og kålrotstappe (med mindre du heller sverger til et av disse alternativene).
Alle KIWI PLUSS-kunder får alltid 15 prosent Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt, noe som jo bidrar til å gjøre pinnekjøtt-middagen enda billigere.
Har du litt dårligere tid, er du egentlig ikke så glad i å lage mat, eller foretrekker du nesten ferdiglaget mat? Vi kan i så fall anbefale Grønn & Frisk-serien som blant annet inneholder skrelte, ferdigkokte mandelpoteter, fersk og ferdiglaget kålrotstappe eller surkål, hvis du foretrekker dette til pinnekjøttet.
Er du åpen for å vurdere søtpotetmos, hasselbackpoteter eller en asiatisk agurksalat som tilbehør på pinnekjøttmiddagen i forkant av juletiden, bør du ta en titt på oppskriftene her.