Etter en lang førjuls- og juletid kan det være godt med noe annet enn tradisjonell julemat. Hva med å eksperimentere litt med pinnekjøttet til nyttårsmiddagen?
Pinnekjøtt smaker kjempegodt med klassisk tilbehør som potet og kålrotstappe, men det kan jo bli mange like middager hvis du spiser pinnekjøtt flere dager i jula.
Hvorfor ikke prøve en moderne vri på den tradisjonelle retten på nyttårsfesten?
Her kan du se vårt smakspanel teste noen originale varianter med pinnekjøtt:
Pinnekjøtt med BBQ-smak
Med annet tilbehør og BBQ-saus blir pinnekjøttet som nytt. Du damper kjøttet på vanlig måte før du avkjøler og pensler det med BBQ-saus. Sett så kjøttet inn i ovnen til grilling noen minutter.
Server BBQ-pinnekjøttet med hasselbackpoteter og rødkålslaw.
Pinnekjøtt med asiatiske smaker
Er du glad i asiatisk mat, er det ingen grunn til ikke å kombinere det typisk norske pinnekjøttet med smaker fra Østen. Med hjemmelaget hoisin-saus får pinnekjøttet en smak som tar deg med langt bort fra is og snø. Server ditt asiatiske pinnekjøtt med søtpotetmos og agurksalat med rødløk, lime og chili, og du får en rett proppfull av spennende smaker.
Pinnekjøtt med øl
Pinnekjøttet dampes gjerne på en rist eller pinner over vann. Ønsker du å tilføre kjøttet nye smaker, kan du imidlertid gjerne bytte ut noe av vannet med øl. Fyll på med øl og vann til det når opp til kjøttet, og damp så på vanlig måte til kjøttet løsner fra beinet.
Det øldampede pinnekjøttet serverer du med potet- og kålrotgrateng og grønnkålsalat.
Prøv også disse variantene:
Får du rester av pinnekjøttet, kan du kose deg med disse rettene:
- Pinnekjøttrester i pita med kål, yoghurtdressing og purre
- Pinnekjøtt i tortilla med syltet rødkål, løk og spinat