• TV

Som mamma og pappa kan valget mellom smoothies, grøt og yoghurt i barnemathyllen virke ganske overveldende. Men kanskje blir det lettere hvis sjefen i huset får si sin mening?

Siden klemmeposenes inntog i norske butikker, har de fargerike posene med smoothie, grøt eller yoghurt blitt fast inventar i mange stellevesker og hos aktive småbarnsfamilier. Dette er jo også en fin måte å introdusere barn for frukt og grønt på.

En av nyhetene hos KIWI er LilleGo’ klemmeposer, som kommer i sju forskjellige versjoner og er laget av 100 % økologiske råvarer (se faktaboks). Vi lurte rett og slett på hvordan disse faller i smak hos målgruppen, og serverte hele utvalget til en erfaren klemmeposespiser på 3 år og hennes pappa (erfaren klemmeposekjøper). 

Se video fra testen øverst i artikkelen.

Her er utvalget av LilleGo' klemmeposer. Utvalget i hyllene kan variere fra butikk til butikk.
Her er utvalget av LilleGo' klemmeposer. Utvalget i hyllene kan variere fra butikk til butikk.

- Klemmeposer er redningen

- Klemmeposer har nok reddet mang en pappa på tur. Du blir fort en smule småsvett når du oppdager at du har tatt med ungen på tur og lagt igjen både bleieskiftet og matpakka, forteller Ole Morten Knudsen, nybakt trebarnsfar som også er kjent som bloggeren Superpapsen.

Han understreker at barn selvfølgelig ikke kan fostres opp på bare klemmeposer, men som et kjapt mellommåltid eller kriseløsning på bussen med sultne barn og lang tid til middag, fungerer de ifølge ham ypperlig. 

Resultatet av smakstesten

- Når det gjelder smakene på LilleGo’ hadde Ellie en klar vinner blant fruktsmoothiene. Men grøtversjonen går også ned, og er nok løsningen om pappa helt har glemt å ta med mat på tur, forteller Knudsen.

Du var jo også med på smakstesten, hva er ditt forhold til klemmeposer?

 -De kan også redde pappaer når blodsukkeret synker litt for lavt, men det er vel neppe noe du selv tar med til lunsjen på jobb. Dessuten var nok grønnsakssmoothien med grønnkål mest ment for mammaer. Den er utvilsomt sunn, og smaken var deretter. Så den kan mammaene få beholde for sine utflukter, konkluderer Superpapsen.