Billige tips fra KIWI

Leker og aktiviteter til babyshower

Leker gjør mye for stemningen, og kan være prikken over i-en for en vellykket feiring.

Dere trenger ikke gjøre det komplisert. En populær overraskelse og et hyggelig innslag kan være å bestille inn en proff fotograf. Det er hyggelig både for moren med noen fine bilder av magen, og for gjestene å ha som minne i ettertid.

Et rimeligere alternativ er å oppfordre alle gjestene til å fotografere underveis, og dele bildene med den gravide eller hele vennegjengen i ettertid.

Her er noen forslag til populære leker:

Lek 1: Gjett navnet

Kanskje er navnet bestemt, eller kanskje det er en hemmelighet? Gjør det til en morsom greie, gjett navnet eller gi foreldrene nye forslag. Og, glem ikke å ta vare på lappene!

Lek 2: Hva smaker dette?

Smoothieposer er et populært og sunt mellommåltid til barn. Klarer de voksne å gjette smaken?
Smoothieposer er et populært og sunt mellommåltid til barn. Klarer de voksne å gjette smaken?


Dette kan gjøres i to varianter, at alle smaker på det eller bare den gravide. Uansett blir fremgangsmåten den samme. Finn frem forskjellige typer babymat (det er mange forskjellige typer på butikken en kan kjøpe, også desserter) og ha det i beholdere som ikke røper hva det er. La gjestene få smake på de forskjellige og gjette hva det er. Den som gjetter flest riktige vinner. 

Svarark kan lastes ned her.

Lek 3: Hvor stor er babyen blitt?

Alle gjestene gjetter omkretsen på magen til den kommende mammaen. Denne kan ha to varianter: Enten skriver alle ned på en lapp hvor stor de tror omkretsen av magen er, alternativt kan hver og en måle opp antatt omkrets av magen med et målebånd. (Bruk engangsmålebånd eller silkebånd, alle får hvert sitt bånd og klipper av den lengden de tror er lengden rundt den gravide) Etterpå prøver man en etter en om de har gjettet riktig omkrets rundt magen til den gravide.

Lek 4: Hva er i bleien?

Kjøp inn ulike typer sjokolader, eksempelvis Melkesjokolade, Nonstop, Center, Nugatti og After Eight (sjokoladen som er igjen etter leken kan du servere gjestene i sin opprinnelige form).

Smelt sjokoladetypene og klin den ut i hver sin bleie. Husk å nummerere bleiene slik at du husker hvilken bleie som har hvilken sjokolade. Så skal gjestene gjette hvilken sjokolade som er i hvilken bleie ved å lukte og eventuelt smake på sjokoladen. Om dere velger å la gjestene smake kan det være lurt med teskjeer så en kan bruke samme bleie til alle.

Lek 5: Hvem er best forberedt?

Lag en quiz for å finne ut om det er venninnene eller familien som kjenner den gravide best! Hvor og når ble babyen unnfanget? Hva er forventet termin? Hva MÅ den gravide ha i hus, og hva klarer hun absolutt ikke synet/lukten av akkurat nå?

(Kilder: Planlegg.no og KIWI)

Hver andre bleiepakke gratis

Med KIWIs bleieavtale får du hver andre bleiepakke fra Libero, Pampers og LilleGo’ helt gratis hos KIWI. Om du handler flere pakker på én handletur, får du den billigste gratis. Gjelder kun private husholdninger og kjøp av maks 4 pk. pr. gang. Alt du trenger er KIWIs bleiekort. Spør etter bleiekortet i kassa neste gang du handler.