Billige tips fra KIWI

Slik arrangerer du babyshower

En ganske ny tradisjon her til lands er å feire den kommende moren og barnet med en fest før fødselen, en såkalt babyshower.

Babyshower er en av mange tradisjoner som vi med tiden har adoptert fra USA og som har blitt stadig mer populært. Ifølge den amerikanske tradisjonen skal man overøse babyen med gaver.

Tradisjonelt sett har det i Norge vært vanlig å gi gaver etter at babyen har kommet til verden, men nå velger altså stadig flere å gi moren oppmerksomheten mens hun fortsatt har tid og overskudd til en liten feiring.

En babyshower blir normalt sett holdt for familiens første barn, og det er meningen at kvinner skal dele sine erfaringer rundt det å bli en mor. Ordet «shower» står for et regn av gaver, ettersom festen opprinnelig ble holdt for å gi foreldrene mye av det de trenger til den lille babyen. I tillegg til gaver, står mat og noen hyggelige leker sentralt i feiringen.

GAVETIPS: Produkter man alltid får bruk for når man får en baby i hus
GAVETIPS: Produkter man alltid får bruk for når man får en baby i hus

Planlegging av babyshower

En babyshower krever litt planlegging – så begynn i god tid! Bestem dato, og tid, lag gjesteliste - og fordel gjerne oppgavene mellom venninner og nær familie. En god idé kan være å opprette en hemmelig gruppe på Facebook for å fordele oppgaver, holde styr på hvem som kommer og gi ut informasjon.

Det finnes ingen regler for hvordan en babyshower skal gjennomføres, men det vanligste er å holde en lunsj eller en liten sammenkomst et par timer en ettermiddag eller kveld. Mange gjør også en innsats for å forsøke overraskelse for den vordende moren. Tenk på hva dere tror hun liker, og planlegg deretter!

Her gir vi deg flere tips til hvordan du arrangerer en babyshower:

Bestill kaker på nett - hent hos KIWI

Nå kan du enkelt bestille din favorittkake på raskekaker.no og få den raskt levert i din lokale KIWI-butikk. Bestill til dagen etter, eller opptil 30 dager i forveien. 

Kakene bakes i et av Bakehusets lokale konditorier, fra Larvik i sør til Trondheim i Midt-Norge.

Pynt til babyshower

I USA er pynt og dekorasjon en veldig viktig del av babyshoweren. Dere trenger ikke ta like mye av, men det er jo ofte de koselige detaljene som gjør hele festen! Rosa eller blått er naturligvis ofte temafarge. Mange oppfordrer også gjestene til å kle seg i rosa eller blått.

Du kan bestille inn pynt fra nettbutikker, som har spesialisert seg på nettopp dette, eller så kan du også gjøre det rimeligere ved å lage dekorasjoner selv. Med mange ballonger, litt blomster, servietter og sugerør kommer du langt.

Her får du tips til flere lekre «gjør det selv»-dekorasjoner.