Alt til sommeren billig hos KIWI

Her er Lines fem ferdigfiskede fiskefavoritter

Det å dra på fisketur er en koselig sommeraktivitet, men Line er nok ikke alene om å slite litt med å ta på den sprellende fisken.

Selvfisket fisk er godt og ferskere mat kan du jo ikke få. Likevel krever det også at du har et greit forhold til å rense fangsten og gjøre den klar til servering. Og ikke minst - få napp i første omgang.

- Det var et sjokk for meg å ta i en død fisk. Jeg ble svært overrasket selv over hvor motbydelig jeg syns det var!  Og det er jo litt merkelig når jeg skjærer opp laksefilet så godt som hver eneste dag til lunsj, innrømmer Line Victoria Husby-Sørensen.

Det å tilberede selvfisket fisk passer nok ikke for alle, men heldigvis finnes det mye godt og helt eller nesten serveringsklart i butikken. 

Her er Lines ferdige fiskefavoritter fra KIWI:

Poke er en supergod og enkel fiskerett som du kan spise på farten.
Poke er en supergod og enkel fiskerett som du kan spise på farten.

Sushi

Sushi er en storfavoritt i mange hjem. Kjøper du den i praktiske porsjonspakninger får du også med soyasaus, spisepinner og ingefær, noe som også gjør storfavoritten til den perfekte turmaten. 

- Jeg pleier å kjøpe disse bitene og pimpe dem opp med litt chilimajones. Jeg kjøper også ofte Salma laks som jeg lager sashimi av. Spiser jeg ikke hele, steker jeg opp resten og gir til Maren eller putter oppi en salat, forteller Line Victoria.

Poke

Poke er spådd å være den nye sushien. Denne rå, marinerte fiskeretten fra Hawaii passer perfekt både når du er på farten og på tur, ikke minst når det er så varmt ute at kald mat frister mer enn varm.  

Men hvordan uttaler du egentlig poke riktig? Det får du svaret på her.

Ørret

Laks, torsk og ørret er fisk du kan lage mange forskjellige retter med.
Laks, torsk og ørret er fisk du kan lage mange forskjellige retter med.

Ferdige fiskestykker i aluminiumsform gjør det enkelt å tilberede gode fiskeretter både på grillen og i ovnen. Server den for eksempel med grønnsaker eller salat. 

Torsk

Også torsk får du kjøpt i former som gjør at Line og andre med litt anstrengt forhold til å ta på fisk lett kan servere spennende fiskeretter. 

Laks

Når det gjelder laks er det utallige variasjonsmuligheter. Server den med potet, agurk og en rømmeklatt, i en gryte, suppe eller hva med å prøve en laksetaco?

Kresne barn eller voksne?

For Torben står ikke fersk fisk og sushi på favorittlisten, men det betyr ikke at han ikke kan spise fisk til middag. Det gjelder bare å tilberede fisken på hans premisser. Ellers barnas, for den saks skyld.

Disse rettene kan passe for den litt mer kresne:

Tunfiskbiff, fiskeburger og panerte fiskepinner.

Fiskeburger

Bytt ut den vanlige hamburgeren med en sommerlig og god fiskeburger. Legg burgeren på grillen og server den i et hamburgerbrød med salat, dressing og kanskje litt aioli. Hos KIWI får du også flere spennende burgersauser til en billig penge. 

Fiskepinner

Fiskepinner er en sikker vinner når du skal servere fisk til kresne barn og voksne. Lag dem selv av torskefilet eller kjøp ferdige fiskepinner i frysedisken. Fiskepinnene smaker godt med en råkostsalat og poteter. 

Tunfiskbiff

For biffentusiasten er tunfiskbiff en suksess. Denne biffen minner lite om fisk og kan serveres på akkurat samme måte som den vanlige biffen.