5 smakfulle brødlunsjer til (hjemme)kontoret

Hjemmekontoret har mest sannsynligvis kommet for å bli en stund, men det betyr ikke at lunsjen trenger å være kjedelig! Bli inspirert av disse smakfulle lunsjene med grovt brød.

For mange er lunsjen arbeidsdagens høydepunkt. Ikke bare byr lunsjpausen på et kjærkomment avbrekk fra arbeidet, men den er også en fin anledning til å bli bedre kjent kolleger.

På grunn av dagens situasjon, sitter imidlertid mange av oss fortsatt på hjemmekontor hvor lunsjpausen stort sett må tilbringes alene. Da er det ekstra viktig å finne gode, enkle og spennende lunsjretter som sørger for at lunsjpausen fortsatt blir et avbrekk du kan glede deg til.

Velg sunt - velg grovt

En sunn, næringsrik og god lunsj er viktig for motivasjonen, konsentrasjonen og ikke minst arbeidsgleden. I en travel arbeidshverdag er det imidlertid også en fordel om lunsjen ikke tar for lang tid å lage, krever mye kreativitet eller inneholder for mange ingredienser.

Et godt tips er å velge grovt brød som base. Ikke bare er grovt brød en sikker vinner på smak, men det er også proppfullt av gode og næringsrike ingredienser som sørger for å holde hjernen skjerpet gjennom hele arbeidsdagen.

Nylig lanserte KIWI I samarbeid med Bakehuset en ny serie kalt Våre Groveste brød. Samtlige brød i serien har mer enn 80 % grovhet på Brødskalaen og inneholder mye fullkornsmel, hele korn og kli, som bidrar til å gi brødene et høyt innhold av fiber. Sunt, godt og et perfekt utgangspunkt for en fullkommen lunsj du kan glede deg til.

Les mer om våre brødnyheter her

Smakfulle lunsjer du enkelt lager selv

Her har vi samlet fem smakfulle og enkle lunsjretter med grovt brød som du enkelt og kjapt kan lage på hjemmekontoret.

Grovbrød med skinke, guacamole og syltet rødløk

Våre groveste Grovbrød med skinke, guacamole og syltet rødløk. Foto: Sara Johannessen

Du trenger:

  • 1 stk rødløk
  • 0.5 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1.5 dl vann
  • 2 skiver Våre groveste Grovbrød
  • 4 skiver valgfri skinke
  • Guacamole
  • Crispisalat
  • Pepper

Slik gjør du det:

Start med å sylte rødløk. Dette kan du gjerne gjøre kvelden i forveien, slik at løken er ferdigsyltet til du skal spise lunsj.

Kok opp eddik, sukker og vann til sukkeret er helt oppløst. Kutt rødløk i tynne halvmåneskiver og putt skivene i et egnet glass. Hell syltelaken over skivene og dekk til med lokk eller plast. La blandingen stå i en time eller to.

Skjær to skiver Våre groveste Grovbrød. Smør skivene med guacamole og topp med crispisalat. 

Dander deretter to skiver valgfri skinke pr brødskive og topp med syltet rødløk og kvernet pepper.

Tips: Syltet rødløk holder seg fint noen dager i kjøleskapet om glasset du bruker kokes i forkant.

Matpakkebrød med ost, pære og hasselnøtter

Våre groveste Matpakkebrød med ost, pære og hasselnøtter. Foto: Sara Johannessen

Du trenger:

  • 2 skiver Våre groveste Matpakkebrød
  • Crispisalat
  • 4 skiver ost
  • 1 stk pære
  • Hasselnøtter

Slik gjør du det:

Skjær to skiver med Våre groveste Matpakkebrød og topp disse med hvert sitt blad crispisalat. Dander to skiver ost på hver brødskive.

Skjær en pære i skiver, og legg disse på osten.

Grovhakk en liten håndfull hasselnøtter. Topp skiven med hakkede hasselnøtter.

Tips: vil du ha ekstra mye smak i hasselnøttene? Rist de noen minutter i ovnen først! Varm opp ovnen til 200 grader med over- og undervarme, og spre hasselnøttene utover et stekebrett dekket med bakepapir. La nøttene være i ovnen til skallet begynner å slippe. Det tar ca. 15 minutter, men kan variere fra ovn til ovn.

Hold det sosialt!

Daglig småprat med kolleger er viktigere for arbeidsmiljøet enn du tror, og hjemmekontoret trenger ikke å sette en stopper for dette. Sett opp en videosamtale med noen kolleger og spis lunsj sammen. Mye hyggeligere enn å spise alene, og en fin måte å holde samholdet vedlike selv om dere ikke møtes fysisk. 

Havrebrød med lun leverpostei, stekt sjampinjong, eple og timian

Våre groveste Havrebrød med lun leverpostei, stekt sjampinjong, eple og timian. Foto: Sara Johannessen

Du trenger:

  • Grov leverpostei
  • 2 stk sjampinjong
  • 2 skiver Våre groveste Havrebrød
  • 1 eple
  • Frisk timian
  • Pepper

Slik gjør du det:

Varm stekovnen til 150 grader. Legg den grove leverposteien i en form (eller bruk den i formen den kommer i) og varm den i ovnen i ca. 10 minutter.

Mens leverposteien er i ovnen, kutter du sjampinjong i skiver og steker disse myke i en stekepanne.

Kutt et eple i skiver.

Skjær to skiver Våre groveste Havrebrød og smør disse med lun leverpostei. Topp skivene med stekt sopp, epleskiver og en kvast timian. Kvern litt pepper over skivene.

Markabrød med guacamole, røkelaks vårløk og salat

Våre groveste Markabrød med guacamole, røkelaks vårløk og salat. Foto: Sara Johannessen

Du trenger:

  • 2 skiver Våre groveste Markabrød
  • Guacamole
  • Crispisalat
  • 4 skiver røkelaks
  • 1 vårløk
  • Pepper

Slik gjør du det:

Skjær to skiver Våre groveste Markabrød. Smør skivene med guacamole og legg på blader med crispisalat.

Topp skivene med røkelaks.

Kutt vårløk i mindre ringer og topp skivene med dette. Kvern litt pepper over brødskivene.

Gå vekk fra datamaskinen

Mange på hjemmekontor har en tendens til å spise lunsj foran datamaskinen mens de jobber. Gjør du dette, får du imidlertid ikke den viktige mentale pausen i løpet av dagen. Et godt tips kan derfor være å spise lunsjen i et annet rom enn der du jobber, eller kanskje til og med ute i det fri dersom været tillater det.

Kornbrød med kalkunskinke, reddik, guacamole og timian

Våre groveste Kornbrød med kalkunskinke, reddik, guacamole og timian. Foto: Sara Johannessen

Du trenger:

  • 2 skiver Våre groveste Kornbrød
  • Guacamole
  • Crispisalat
  • 4 skiver røkt kalkunskinke
  • 2 reddik
  • Timian
  • Pepper

Slik gjør du det:

Skjær to skiver Våre groveste Kornbrød. Smør skivene med guacamole og legg på blader med crispisalat.

Topp hver skive med røkt kalkunskinke.

Kutt reddik i tynne skiver og legg disse på brødskivene. Topp med en kvast timian og nykvernet pepper.

Unn deg noe ekstra godt en gang i blant

Selv om grovt brød smaker kjempegodt og kan varieres til det uendelige, kan det av og til være deilig å unne seg noe ekstra. Da kan vi anbefale Bakehusets nye serie med Bakerens Utvalgte brød. Serien består av våre aller beste brød, bakt med ekstra mye kjærlighet og omtanke. En perfekt måte å ta lunsjen ett hakk opp, med andre ord.

Brød med smaksgaranti

Felles for både Bakerens utvalgte og Våre groveste brød er at de har smaksgaranti. Er du ikke fornøyd med et av de nye brødene, tar du det med tilbake til butikken der du kjøpte det og bytter i et hvilket som helst annet brød. Smaksgarantien for begge brødseriene vil gjelde ut hele 2020.

Vi har jobbet hardt med å kunne tilby våre kunder saftige og smakfulle brød som holder seg enda bedre enn tidligere, og er sikker på at du kommer til å finne deg en ny favoritt innen året er omme!