Slik lager du lunsjvafler med digg topping

Lager du grove vafler er det ingenting i veien for å spise dem til lunsj med god samvittighet.

Vafler er for mange regnet som kos, men du kan enkelt lage sunne vafler med en grunnoppskrift med grovere mel. Med grovere mel får du i deg kostfiber, og denne oppskriften har i tillegg tre egg og er derfor proppet med næringsstoffer.

Ett egg inneholder protein, vitamin D, jod, vitamin E, selen, vitamin B2 og B12, folat og vitamin A. En skikkelig næringsbombe, med andre ord. 

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Verdens eggdag

Visste du at egg har sin egen dag? 11. oktober er det verdens eggdag som feires årlig den andre fredagen i oktober.

World Egg Day har blitt feiret årlig siden 1996 da International Egg Commission (IEC) bestemte seg for å feire dagen. IEC ble grunnlagt for å fremme eggindustriens interesser, blant annet for å informere om eggets nytte. Norge har feiret verdens eggdag i over 20 år.

Oppskrift på grove vafler med kyllingpålegg

Oppskriften gir ca. 6-8 vafler. Topp vaflene med ost, røkelaks eller kyllingpålegg og få en sunn og digg lunsj.

Oppskriften er hentet fra PRIORs hjemmesider. 

Du trenger:

  • 3 PRIOR egg
  • 1-2 ss honning
  • 4,5 dl helmelk
  • 0,75 dl nøytral olje
  • 2 dl sammalt hvete (grovt)
  • 2 dl hvetemel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • En god klype salt

Forslag til topping:

  • PRIOR skivet kyllingfilet
  • Ost
  • Spirer
  • Røkelaks
  • Kremost naturell

Slik gjør du:

  1. Visp sammen egg, flytende honning, melk og olje.
  2. Bland sammen sammalt mel, hvetemel, bakepulver, kardemomme og salt.
  3. Visp det tørre inn i eggeblandingen og visp til røren er glatt og klumpfri. La røren svelle en halvtimes tid før du steker vaflene gylne og fine.
  4. Topp med ditt favorittpålegg og server.

Visste du dette om egg?

  • Kokepunktet til eggehviten er lavere enn eggeplommen. Dette er årsaken til at eggehviten blir fortere stiv.
  • Eggene har en luftlomme i den butte enden, og derfor kan du oppleve at egget sprekker under koking. Dette kan du unngå ved å stikke et lite hull i den butte enden før koking.
  • Egg har ofte mye lenger holdbarhet enn det som står stemplet på egget. Er du i tvil, kakk egget og lukt. Lukter det vondt kaster du det - lukter det greit er det ingen fare.
  • Egg inneholder alle næringsstoffene du trenger, utenom vitamin C.

Relatert innhold