Skal man på tur og ønsker å ta lunsjen ute, er det aldri feil med noe ekstra godt i nistepakken. Her er tre gode tips til turmat som tåler noen timer i tursekken.
Myk & Rund fra Bakehuset holder seg saftig lenge, og er et ypperlig brødvalg når det er en stund til matpakka skal nytes. Følger du også noen smarte tips til hvordan du smører og pakker matpakka, er du garantert en fristende og fersk matpakke – hele dagen.
Kjøttpålegg med lengre holdbarhet
Ønsker du et kjøttpålegg med lengre holdbarhet kan salami, fårepølse og spekeskinke være et godt valg. Spekevarer har lang holdbarhet grunnet en salte- og tørkeprosess som gir produktene lav PH og lite vann. Dette gir spekevarer lengre holdbarhetstid enn ferskt kjøttpålegg.
Tips til å få matpakken til å holde seg bedre
- Bruk en matboks med flere rom for å pakke pålegg, grønnsaker og brødskiver hver for seg.
- Bruk pålegg med god holdbarhet, som for eksempel salami, fårepølse og spekeskinke.
- Ha Myk & Rund eller ferdig oppskåret brød i fryseren, som du så smører uten å tine først. Det frosne brødet holder matpakken kald, og vil være tinte til lunsj når maten skal spises.
- Legg et lite kjøleelement i matboksen. Fryste klemmeposer med smoothie og yoghurt vil ha samme funksjon.
_________________________
3 TIPS TIL TURMAT SOM TÅLER NOEN TIMER I SEKKEN
1. Smakfull sandwich med ost og spekeskinke
Dette trenger du:
- Myk & Rund Fullkorn
- Lev Litt Lettere Spekeskinke
- Gulost
- Basilikum
2. Myk matpakkeblings med egg og salami
Dette trenger du:
- Myk & Rund Havre
- Jubelsalami
- Lett majones
- Crispisalat
- Kokt egg
3. Saftig dobbeltdekker med brie og spekeskinke
Dette trenger du:
- Myk & Rund Hvete
- Lev Litt Lettere Spekeskinke
- Brie
- Ruccula
- Tomat
_________________________
Strandas spekematskole
Har du lurt på hva som er forskjellen på spekematen fra Stranda? Da bør du lese videre. Det er nemlig både forskjell i hvor lenge den er modnet, fettprosent og hvilket dyr kjøttet kommer fra.
Strandeskinke original
Til denne spekeskinka benyttes den mest kjøttfulle delen av skinka. Saltes og modnes med svoren på i 6 måneder. Svoren fjernes før den blir skåret i fine tynne skiver. Skivene har en liten fettkant som gir den gode smaken. Mild røkt med flis av or.
Renskåret Strandaskinke
Denne spekeskinka har samme produksjonsprosess og modningstid som den originale Strandaskinka. Det ytre fettet blir skåret vekk før den blir skåret i fine tynne skiver. Like god som originalen.
Stranda spekeskinke
Spekeskinker som er saltet og speket etter norsk spekemattradisjon. Skinkene blir røkt litt lengre, som gir en god røyksmak. Modnes i ca. 3 måneder før de blir skåret i fine skiver.
Fenalår
Fenalår lages etter norsk spekemattradisjon. Små og middels store lår av sau saltes og tørkes totalt ca. 4 måneder, før det blir skåret i fine skiver.