I dag omfatter Synnøve Finden-porteføljen både osteprodukter, gresk yoghurt, juice, knekkebrød og granola - for å nevne noe.
Synnøve Finden lager ikke lenger bare ost, men har produkter til et helt frokostbord.
Åpnet egen fabrikk
Eventyret starter i grenda Finden, innerst i Sognefjorden. I 1882 blir Synnøve Finden født. Hun får gårdsarbeid inn med morsmelken, utdanner seg til meierist og reiser til Kristiania for å prøve lykken. Der møter hun Pernille Holmen fra Hedmark, og sammen åpnet de to damene Synnøve Findens Ostefabrikk i Oslo i 1928. De blir med det to av Norges alle første kvinnelige gründere.
På 30-tallet produserte de ansatte ost under dårlige kår og med lav lønn, men Pernille og Synnøve stod for alle måltider, og lot arbeiderene bo gratis.
Finden står for utviklingen av nye produksjonsmetoder og eksperimenterer seg blant annet til en smelteost. Oppskriftene og ideene verner hun godt om, og historien skal ha det til at hun en gang jaget en «snushane» fra Norske Meierier/Fellesmeieriet på dør med en piassavakost.
I slutten av 1930-årene leverte seks varebiler produkter fra Synnøve Finden til hele Østlandet.
Og Synnøve Finden Meierier fortsetter etter Finden og Holmens tid.
Når meierimonopolet i Norge blir opphevet i 1994 kjøper Synnøve Finden Meierier et nedlagt meieri i Alvdal. Sommeren 1996 står anlegget klart, og høsten 1996 blir Synnøve Gulost lansert. Året etter er brunosten i butikk.
I dag eier selskapet tre meierier rundt om i Norge. I tillegg til å produksjon av gulost, brunost og prim, serverer selskapet gresk yoghurt, knekkebrød, granola og juice, samt salg av Brämhults og Peppes dagligvare.
Synnøve Finden AS er i dag en anerkjent matvareleverandør og driver produksjon og salg av gulost, brunost og prim. I tillegg serverer selskapet gresk yoghurt, knekkebrød, granola og juice, samt salg av Brämhults og Peppes dagligvare.
Kilde: synnovefinden.no
Bli KIWI PLUSS-kunde i dag
15 % Trumf-bonus på all ferskpakket fisk og all fersk frukt og grønt hos KIWI