Sjekk datomerkingen på din Kvarg!
Visste du at Kvarg har en ny datomerking som forteller at du kan spise den – også etter at Best før-datoen er passert? Dette for at vi skal bli flinkere til å kaste mindre mat!
Vet du ikke hva kvarg er?
Kvarg er en type syrnet meieriprodukt som ligner skyr og kesam.
Kvarg kan brukes på samme måte som skyr og kesam: som mellommåltid, sammen med müsli, frukt, bær eller nøtter til frokost eller kvelds, eller som dessert.
Her er Tine Sundførs beste oppskrifter med kvarg
Bilde av Tine med Kvarg
Smothie bowl med kvarg og avokado
BILDE
Dette trenger du (4 porsjoner)
- 400 g frosne bær (min favoritt er frossen skogsbærblanding fra Eldorado)
- 200 g kvarg vanilje eller bringebær
- 1 liten avokado eller en ½ stor avokado
- Saften av to appelsiner eller 1 dl eplejuice
- Din favorittmüsli eller granola (jeg foretrekker Vita Müsli med honning og mandler) og hakkede mandler
Slik gjør du
Alle ingrdiensene kjøres i blenderen til en tykk og fyldig smoothie som serveres i skål toppet med hakkede mandler og et par ss musli. Smaker lile godt til frokost som til kvelds eller dessert.
Overnight oat / kjøleskapsgrøt med kvarg
BILDE
Ha frokosten klar når du våkner! Du kan blande havregrynene med bare melk, men en blanding av kvarg og melk hever både smaken og protein og næringgsinnholdet i grøten.
Dette trenger du (en porsjon)
- 1,5 dl havregryn, små eller store etter eget valg
- 1 dl ekstra lett melk
- 1 dl kvarg, zero eller vanlig Bittelitt salt
- kanel
Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene og sett kjølig i matboks over natten. Om morgenen er det bara å ta den ferdige grøten over i en skål og toppe med det du måtte ønske. Jeg foretrekker litt bær eller frukt, noen rosiner og litt hakkede mandler eller valnøtter
Fruktsalat med kvarg og nøtter
En sunn dessert som bremser søtsuget og smaker deilig!
BILDE
Dette trenger du (6 porsjoner)
Her er det bare å variere etter smak og behag
- 1 frisk ananas
- 2 kiwi
- 100 g blå druer
- 2 eple
- 1 banan
- 2 pærer
- 3 appelsin
- 1 neve mandler
- kvarg med vaniljesmak
Slik gjør du
Skrell eller vask frukten. Del frukten i passe store biter og ha saften av en appelsin over. Hakk hasselnøtter og ha de over salaten til slutt.
Server med kvarg med vaniljesmak.