Nye Skyr-smaker i butikkene:

Nå får du Skyr Kokos hos KIWI

Foto: Q-Meieriene

Da Q-Meieriene spurte kundene om hvilke nye smaker på Skyr de ønsket seg, var det spesielt én smak de fleste kunne enes om: Kokos! Nå får du nyheten i KIWI-butikker over hele landet.

 Allerede før Skyr Kokos kom ut i butikkhyllene, fikk den terningkast seks for smak og konsistens i VG.

- Kundene har stemt frem en smaksfavoritt! Vi har den siste tiden fått tusenvis av henvendelser i sosiale medier med spørsmål om hvor man kan kjøpe nyheten. Skyr Kokos var helt klart etterlengtet, forteller Q-sjefen Bent Myrdahl. 

Han legger til at forbrukerdrevet innovasjon er selve DNA-et til Q-Meieriene.

Skyhøy etterspørsel

Etterspørselen etter produktene har vært skyhøy allerede før de kom i butikk. Til slutt måtte Q-Meieriene utarbeide en egen oversikt over hvor alle produktene kunne kjøpes slik at kundene enklere kunne lykkes i jakten på nyhetene fra Skyr.

KIWI vil, som eneste lavpriskjede, selge Skyr Kokos i de fleste av sine 630 butikker over hele landet.

- I KIWI er det kunden som er sjefen, og dette er en smak de har etterspurt. Skyr Kokos er nå tilgjengelig i de fleste av våre butikker, og har blitt svært godt mottatt av kundene, sier Trond Jokerud, ansvarlig for meierivarer i KIWI.

- Jeg må i butikken med en gang og få tak i denne! :) 

Les også: Nå får du Årets beste meieriprodukt hos KIWI!

Fem Skyr-nyheter

Skyr Kokos er imidlertid ikke den eneste nye smaken Q-Meieriene har produsert på bakgrunn av kundenes egne forslag. Blant vårens fem nyheter finner du også Skyr Grønn te og Skyr Vanilje med glutenfri müsli uten tilsatt sukker i KIWIs butikker.

Eventyret til Skyr har vært en eneste stor suksess for Q-Meieriene siden de lanserte det første norskproduserte produktet i 2009. I dag teller serien til Skyr 16 forskjellige smaker.

- Skyr revolusjonerte yoghurthyllene, ingen visste hvor stort det skulle bli. Meieriet produserte døgnet rundt for å møte etterspørselen, så vi måtte kjapt utvide kapasiteten, sier Q-sjef Bent Myrdahl.

- Dette gleder jeg meg sykt til!!! Hvor og når i Bergen???

Les også: Dette bør du alltid ha i kjøleskapet

Populært hos KIWI 

Han fastslår at de med Skyr klarte å treffe godt på forbrukertrendene. Myrdahl påpeker også at Skyrs profil som et sunt og godt valg også passer godt inn i KIWIs kjerneverdier. 

­- KIWI har et veldig bredt utvalg til å være en lavpriskjede, sier Q-sjefen.

I 2015 ble det solgt nærmere 12,4 millioner Skyr i Norge, 3 millioner av disse ble solgt hos KIWI. Totalt har lavpriskjeden 12 forskjellige typer Skyr som er tilgjengelig i de fleste butikkene.

Les også: Sunnere salat med riktig dressing

Et sunnere alternativ

Ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen hos Opplysningskontoret for meieriprodukter bekrefter Q-sjef Bent Myrdahls uttalelse om at skyr er et sunt og godt valg.

- Skyr er et fettfritt og proteinrikt meieriprodukt. Den er også en god kilde til kalsium, fosfor, B-vitaminer og jod, forteller hun.

Er du på farta eller merker at du trenger litt påfyll av energi mellom to måltider, kan derfor skyr være et alternativ.

- Både Skyr og andre meieriprodukter med lite fett, mye proteiner og lite tilsatt sukker egner seg svært godt som mellommåltid, eller med frukt og müsli som frokost, lunsj eller kveldsmat, avslutter ernæringsrådgiveren.