Island mot Frankrike i fotball-EM

Med denne strategien vinner Island på hjemmebane

Foto: Fotomontasje

Både sportslig og kulinarisk sett har kanskje Frankrike mest å fare med, men det er fullt mulig å gjøre kvelden til en islandsk helaften!

Bent Myrdahl, sjef for Q-meieriene, heier selvfølgelig på et islandsk lag oppfostret på Skyr.For over 1100 år siden tok Landnåmsmennene med seg skyr fra Norge da de bosatte seg på Island. Siden har det fettfrie meieriproduktet, uttalt skir:r lokalt, vært en viktig del av det islandske kostholdet. De siste åra har skyren kommet tilbake for fullt også på norsk jord. 

Sjef for Q-meieriene, Bent Myrdahl, heier naturligvis på Island:

- Vi må nesten følge med på de som har gitt oss dagens Skyr, det er klart. Teorien min er at landslaget har blitt så sterke i beina fordi de er vokst opp på det proteinrike meieriproduktet.

Forrett: Salat med Skyr

- Jeg er glad i å blande Skyr inn i salaten, særlig varianten med sitronsmak. Det funker også veldig bra med naturell og vanilje, sier Myrdahl.

Hovedrett: Skyr i sausen 

Hva med en sitronstekt lammestek der du bytter ut yoghurt med Skyr?

 - Vil man gjøre sausen ekstra proteinrik, kan man bruke Skyr på samme måte som Crème fraîche eller yoghurt. 

Da gjerne til lam, som er særlig populært på Island.

Dessert: Fløteskyr med frukt og bær

Oppskåret frukt blandet med Skyr og en klunk fløte? Mmmm!- Denne er veldig lettvint og min superdessert. Blander du en klunk fløte inn i Skyr, blir den mer kremete og perfekt til bær. Vaniljesmaken er kanskje mest anvendelig, men man kan variere i det uendelige. Mango, fløte og Skyr er også kjempegodt.