10 morsomme gjenbrukstips

Slik bruker du de tomme Safari-begrene igjen og igjen

Det er ingen grunn til å kaste yoghurtbegre når de er tomme. De kan brukes både til lek, læring og til å lage orden på barnerommet.

– Safari sine begre er ikke bare fine og dekorative å se på, men også perfekte til gjenbruk. De fungerer for eksempel ypperlig som oppbevaringsbeger for skatter av ymse slag, sier sjef for Yoplait Safari, Carl André Pedersen.

Få derfor barna med på å vaske de tomme yoghurtbegrene og sett dem på et lurt sted til dere får bruk for dem.

Her er 10 smarte forslag til hvordan du kan gjenbruke Safari-begrene etter at yoghurten er spist opp.

1) Plantepotte

Det kan være fint å se hva som kan spire og gro i begeret til favorittyoghurten. Plant for eksempel karse i begeret, og det vil bare ta et par dager før dere kan høste og spise den.

2) Oppbevaring av playmo, lego og andre duppeditter

Barnerommet er fullt av små duppeditter man ikke riktig vet hvor man skal oppbevare. Putt legoklosser, Barbie-sko og andre småting i forskjellige yoghurtbeger og merk dem med hva de inneholder.

3) Å ha skatter i

La barna fylle yoghurtbegeret med sine mest dyrebare skatter. Det kan være alt fra små steiner de finner på stranden, til penger.

4) Blomstervase

Det er koselig å pynte bordet med markblomster. Små, søte blomster passer perfekt i et yoghurtbeger. Plukk med en liten bukett på vei hjem fra barnehagen og finn fram det begeret som passer best.

5) Oppbevaring av fargeblyanter

Det kan fort bli litt kaos i samlingen av fargeblyanter og fargestifter, men setter dere dem i et rent yoghurtbeger, er det lettere å holde orden. Har barna veldig mange blyanter, kan dere sortere dem etter farger.

6) Trådtelefon

Lag en morsom trådtelefon ved å lage hull i to yoghurtbeger og trekke en snor mellom dem. Når tråden er stram, er det bare å starte samtalen fra et beger til et annet.

7) Bowlingkjegler

Safaribowling er et spill som passer og er morsomt for hele familien. Sett de tomme begrene oppå hverandre og trill en liten ball mot dem. Kanskje blir det «strike» på første forsøk! Dette kan være en fin aktivitet i bursdager også. Server yoghurt til dessert og la barna skylle sitt eget yoghurtbeger så det blir klart til bowling.

8) Lørdagsgodteribeger

Det er kjempesmart å fylle en liten skål med godteri på lørdagskvelden, og et yoghurtbeger med godteri blir en akkurat passe stor porsjon til barna. I tillegg er det fint å se på.

9) Isform

Yoghurtbeger passer ypperlig til å fryse is i – enten med pinne rett i yoghurten eller med annet innhold. La barna blande seg frem til en smak de liker godt selv. Bare fantasien setter grenser!

10) Turkopp

God drikke hører med på tur, og enda bedre smaker det når det serveres fra en både morsom og miljøvennlig kopp. Vask yoghurtbegeret etter bruk, og det kan brukes som turkopp gang på gang.

Og det aller viktigste helt til slutt: Når dere er ferdige med å gjenbruke Safari-begeret, må dere huske å kildesortere det som plastavfall. Hvem vet hva yoghurtbegeret kommer tilbake som neste gang?