Hverdagen skal i gang igjen for fullt, og kanskje skal mange i gang med nye rutiner i både skole, jobb og studiehverdagen. Da bør dere sjekke ut vårt nye oppskriftshefte!
Vi i KIWI vrir hodene våre for å finne løsninger som gjør det enklere for deg å gi plass til grønnsakene, og for å inspirere til litt sunnere hverdagsmat.
Høstens oppskriftshefte er delt i fire kapitler. I det første kapittelet har vi laget femten middager basert på en grønn, en rød og en hvit saus. Hver sausoppskrift holder til minst to middager for fire personer.
Oppskriftsheftet kan du hente i din nærmeste KIWI-butikk slik at du alltid har det tilgjengelig på kjøkkenbenken. Du finner også alle oppskriftene her på KIWI.no.
Kokk og krydderekspert Yngve Storrø har i Aftenposten kommet med sine forslag til hvilke krydder som kan erstatte saltet i maten du lager selv. Her er noen av dem:
Hvit fisk: Koriander, allehånde, pepper, anis og chili
Rød fisk: Koriander, urter og peppervarianter
Okse: Ingefær, chili, kanel og urter
Kylling: Urter, ingefær, chili, spisskummen og koriander
Bytt ut salt med urter
For å redusere saltinntaket kan du i det daglige forsøke å:
Bruk andre smakstilsetninger som krydder og urter i stedet for salt
Unngå eller bruke sparsomt med salt ved tilberedning av maten
Unngå ekstra salting av maten ved bordet
I stedet for å bruke vanlig buljong, suppepulver og sausepulver, kan du bruke saltfattige produkter eller koke kraften selv