Fem ting du ikke visste om skuddårsbarn

...Og fire middagsforslag som gir skuddårsdagen en ekstra piff

Foto: istockphoto.com

29. februar er ikke bare dagen da kvinner har tradisjon for å fri. Først og fremst er nok datoen en svært etterlengtet dag for de 3493 nordmennene som har bursdag på skuddårsdagen!

Hvis antallet fødende mødre følger de tidligere års gjennomsnitt, vil det i løpet av dette døgnet komme 179 nye norske skuddårsbarn til verden, ifølge Statistisk sentralbyrå.

De vil feire sin første «ordentlige» fødselsdag 29. februar 2020. Halvparten vil i årene i mellom markere dagen sin den 28. februar, mens resten venter til første dag i mars.

Les også: Slik gjør du bursdagsfeiringen litt sunnere! 

Flest skuddårsbarn i 1988 

Hvis vi tar utgangspunkt i den gjennomsnittlige levealderen i Norge, vil et skuddårsbarn feire bursdagen sin den 29. februar tjue ganger i løpet av livet. Men ifølge SSB er det i dag faktisk elleve norske 96-åringer som feirer sin 24-årsdag!

Det er imidlertid aller flest 28-åringer som har grunn til å juble - i dag kan 232 stykker blåse ut lysene på kaken for syvende gang. Alt i alt er det 3493 norske skuddårsbarn som i dag kan feires fra morgen til kveld.

Meny på skuddårsdagen

Enten du har bursdag, skal fri til mannen i ditt liv eller bare har lyst til å markere denne ekstraordinære februardagen med en ekstra god middag, har vi i KIWI gjort et lite dypdykk i oppskriftsbasen vår og funnet frem et knippe fristende forslag til deg! 

Les også: Dette ønsker vi å bli servert til en romantisk middag

Hvis du ønsker enda flere alternativer, er det bare å ta en titt her.

Prøv våre et av middagstips:

Det er også lov med dessert på en dag som dette: