Middagstips for studenter

Skal du ha pasta eller pasta til middag i dag?

Foto: istock

Sannsynligheten er stor for at pasta utgjør en stor del av kostholdet ditt i årene som ung student. Men du trenger ikke alltid nøye deg med kjøttdeig og ketchup!

– I utgangspunktet er det ikke noe i veien med å spise pasta til middag ganske ofte, italienerne klarer seg jo ganske bra!

Mari Eskerud (27) er klinisk ernæringsfysiolog ved Lovisenberg Diakonale sykehus, og blogger i tillegg om sunn og billig mat på marieskerud.com. Hun utdyper:

– Varierer du tilbehøret kan du spise pasta til middag hver dag og få i deg forskjellige næringsstoffer.

Mari Eskerud (27) er klinisk ernæringsfysiolog og har gode tips til hvordan du gjør pastamiddagen sunnere.Godt, men kaloririkt

MEN (det er alltid et «men»): – Ulempen med pasta er at det er ganske kaloririkt og veldig godt. Derfor er det lett å legge på seg av å spise pasta ofte, sier Eskerud.

Er du derimot aktiv og trenger mye energi, passer pasta veldig godt.

Se her: Vi har samlet alle pastaoppskriftene vi har slik at du enkelt kan finne dine favoritter

Mer enn bare pasta

Når man lever på et stramt studentbudsjett, er det lett å ty til mye pasta siden det både er billig, kjapt og enkelt å lage. Men en middag bør bestå av mer enn bare pasta. Ifølge ernæringsfysiologen kan du godt bruke ferdiglagde tomatsauser, men pass på alltid å ha salat eller ekstra grønnsaker ved siden av.

– Det viktigste for en sunn pastamiddag er å ikke spise altfor stor porsjon og sørge for at du også får i deg proteiner og grønnsaker, slik at det blir et fullverdig måltid, sier Eskerud. 

27-åringen påpeker at det ikke bare er kjøttdeig som passer til pasta, også fisk og pasta smaker godt sammen. Prøv for eksempel røkelaks eller ovnsbakt fiskefilet.

Våre pasta-tips 

Grønnsaksburgere med tagliatelle. Et litt mer spennende alternativ til pasta med ketchup?Her er tre tips fra oss som du kan prøve neste gang du spiser pasta:

Vil du ha flere tips, finner du alle våre pastaoppskrifter her.