Skal du lage middag til kun en person? Ikke noe problem. I KIWI får du kjøpt fisk-, kjøtt- eller vegetaralternativer som passer perfekt til en person.
Ifølge SSB bor over en million personer alene. De som bor sammen med andre, ender også av og til opp med å spise middag alene. I noen familier vet man aldri hvor mange man blir til middag, mens hos andre blir man rett og slett ikke enig om hva man skal spise.
Middag for én er porsjonspakninger med fisk-, kjøtt- eller vegetaralternativer som finnes i alle KIWI-butikker. Målet er at produktene skal løse noen hverdagsproblemer og sørge for at du slipper å kjøpe, lage og kanskje kaste mer mat enn du trenger.
Kremet laks med spinat og soltørkede tomater
Kremet laks med spinat og soltørkede tomater er både enkel og god hverdagsmat, og du trenger kun en stekepanne til å lage hele retten.
Dette trenger du
- 1 ss olje til steking
- 200 g fersk laksefilet med skinn
- 1,5 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk, fersk
- 75 g soltørkede tomater i olje
- 1,5 dl kremfløte
- 100 g spinat, fersk
- 30 g parmesan, revet
- Smak til med salt og pepper
Slik gjør du det
- Varm opp en stekepanne med litt olje på middels høy varme. Krydre laksefiletene med salt og pepper på begge sider. Stek i pannen i cirka 2,5 minutter med skinnsiden ned og ett minutt på kjøttsiden. Ta ut filetene og sett til side.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha over i stekepannen og fres, i stekeoljen fra laksen, til løken er blank. Deretter tilsetter du soltørkede tomater og kremfløte, og lar det koke i cirka 2 minutter.
- Vend inn spinat og bland til det faller sammen. Ha i revet parmesan. Smak til med salt og pepper.
- Legg laksefiletene tilbake i pannen og bruk en skje til å øse saus over filetene.