KIWI PLUSS

Lettere og sunnere enn dette kan middagen knapt bli

Det behøver ikke ta lang tid å spise sunt. Det kan faktisk være raskere å servere et spennende måltid med masse grønnsaker enn å ty til hurtigløsninger som pølser og pizza.

Når vi tenker på sunn mat, tenker vi gjerne på friske grønnsaker som må renses, kuttes og tilberedes etter alle kunstens regler. I en travel hverdag kan det derfor være lett å tenke at tiden ikke riktig strekker til, men med BAMAs Grønn & Frisk-serie er det verken tidkrevende eller vanskelig å spise grønnsaker. 

– Vi vil at det skal være enkelt å lykkes med et sunt, grønt og velsmakende kosthold i hverdagen, og Grønn & Frisk passer helt perfekt også på travle dager, sier Camilla Lie Reigstad hos BAMA.

Gjort jobben for deg

Grønn & Frisk er en produktserie bestående av en rekke fristende produkter som tilberedes raskt og enkelt. Her kan du blant annet velge mellom grønnsaksmikser, salatblandinger, moser og stapper. 

– Og vi har gjort mesteparten av jobben for deg. Du slipper både vasking, kutting, skrelling og rasping, og ikke minst alt sølet på kjøkkenbenken, påpeker Reigstad. 

Det eneste du trenger å gjøre er å åpne posen, tilberede som du ønsker, servere og nyte de friske grønnsakene. 

– Miksene har et bredt og variert bruksområde, og blandingene av grønnsakene smaker godt sammen. På posen finner du også raske og enkle oppskrifter dersom du trenger litt inspirasjon i hverdagen, sier hun. 

Her er noen eksempler på hvordan du kan bruke Grønn & Frisk-posene til middag: 

Spinat og grønnkål

Disse posene egner seg godt i smoothie og til å steke i pannen som tilbehør til kylling og fisk. Ha gjerne et fedd hvitløk på gaffelen når du steker og tilsett pinjekjerner før servering. Spinat og grønnkål kan også stues og spises til kylling, kalkun og svin, eller du kan røre den inn i pastaen eller sammen med risottoen. Det er også godt i omelett og supert i suppe. 

Wok Mix

Fres blandingen raskt i pannen som wok-grønnsaker sammen med ønsket saus og kjøtt eller fisk. Den egner seg også ypperlig som grønnsaker i thai-supper, eller hvorfor ikke rett og slett steke blandingen raskt i stekepannen og servere den som grønnsaker til middagen. Den passer både til vegetarretter og retter med svin, kylling, lam og okse. 

Bukett Mix

Posen inneholder små buketter av våre mest tradisjonsrike grønnsaker, brokkoli og blomkål. Bukettene kan både spises rå sammen med dip, dampes lett og gratineres i ovnen. Stek dem raskt i stekepannen eller ovnen i litt olje og server dem som tilbehør til for eksempel kjøtt, kylling, kjøttkaker, karbonader eller middagspølser. 

Råkost Mix

Super blanding som kan brukes som tradisjonell råkost med en enkel dressing til fiskekaker. Enda mer spennende blir den som «krønsj» i wrap og taco eller som base i hjemmelaget coleslaw til burger, fiskekaker, pulled pork eller spare ribs.