Nytt år med nye og gode vaner. Det er stikkordene for hvilke retter vi helst spiser i januar. Her får du en oversikt over de 9 middagene vi liker å lage etter nyttår.
Januar er for mange tiden for nye begynnelser og gode vaner. Enten det dreier seg om å etablere, eller opprettholde, gode vaner etter en juletid fylt med mye god mat.
I KIWI vil vi at det skal være enkelt å spise sunt. Derfor vil vi også gjøre det enklere for deg å lykkes med de sunne og gode middagene svært mange velger å lage i januar.
De mest populære middagene i januar
Vi har sett på hvilke middager som er mest populære i januar, og samlet dem her sammen med smarte tips til hvordan du kan lage disse middagene på en enkel måte. Vel bekomme!
1. Thaisuppe
Thaisuppe er svært populær i januar, og det kanskje ikke så rart – for mye lenger unna den tradisjonelle julemiddagen kommer vi ikke. En smakfull suppe med kokosmelk og currypasta.
Denne retten lager du enkelt ved å kjøpe ferdig thaisuppe fra Go’-middag på 123-serien vår. Denne har flere ganger blitt kåret til best i test blant de sunneste ferdigsuppene. Server gjerne suppen med litt stekt kyllingfilet og en Grønn & Frisk råkostmiks.
Foretrekker du å lage suppen helt fra bunnen av, finner du en oppskrift her.
2. Thai red curry
Den neste retten minner om thaisuppe, men er tykkere i konsistensen, med hakket mer smak av red curry. Her kan du bruke samme thaisuppebase, men tykne den til med litt maizenna. Så tilsetter du stekt kyllingfilet eller svinestrimler, en pakke frosne grønnsaker og en strøken teskje (eller mer om du liker det spicy) med thai red curry. Server sammen med kokt fullkornsris.
3. Fiskegrateng
Fiskegrateng er en flott rett som hjelper både store og små til å spise mer fisk, og det er kanskje derfor denne retten er så populær i januar. Fiskegrateng kan du enkelt lage ved hjelp av hvit saus fra pose. Da trenger du kun 400 gram torsk, 1 dl fullkornsmakaroni og litt brødrasp i tillegg.
Er du på jakt etter en ferdiglaget variant, er God gammeldags fiskegrateng fra Findus med råkostsalat ved siden av, også et godt alternativ.
Her får du tips til 5 ulike måter å servere fiskegrateng på.
4. Fisk i form
Fisk i form er også en svært populær fiskerett i januar. Her er det enkelt å variere med den fiskesorten du vil ha – uansett om det er laks eller torsk. Så kan du fylle formen med de grønnsakene du liker best, for eksempel oppkuttet brokkoli, gulrøtter og poteter.
Få oppskrift på ovnsbakt fiskeform her.
5. Wok med kylling
Vi elsker wok i januar, særlig med kylling. Wok er dessuten en sunn middagsrett når du bruker magert kjøtt som kylling og masse næringsrike grønnsaker. Bruk fersk eller fryst wokmiks. Da slipper du både å handle inn flere sorter grønnsaker, noe som kan bidra til mindre svinn, samt at du slipper jobben med å kutte grønnsakene. Velg den woksausen du liker best, for eksempel teriyaki eller chop suey.
Skal du lage wok? Da bør du sjekke ut disse tipsene til skikkelig sprø og god wok.
6. Wok med laks
Wok med laks er en annen wokfavoritt i januar. Denne lager du enkelt ved å bruke en ferdig wokblanding. Bruker du ikke opp hele posen, kan du sette den tilbake i fryseren og spare til neste wokmiddag.
Få oppskriften på wok med laks her.
7. Søtpotetsuppe
En annen suppe vi gjerne spiser i januar er søtpotetsuppe. Denne middagen lager du rekordraskt med ferdig søtpotetsuppe. Stek gjerne litt renskåret Strandaskinke ved siden av og topp med gresskarkjerner, så har du en lett og smakfull middag klar.
8. Pasta med laks og pesto
Ingen måned uten at vi elsker pasta, men i januar velger vi gjerne de litt sunnere pastamiddagene. Som pasta med laks og pesto. Denne middagen lager du enkelt ved å koke fullkornspasta, steke fersk laks i panne og toppe den med pesto. Vil du ha litt mer grønnsaker, anbefaler vi å tilsette noen brokkolibuketter i pastavannet mot slutten av koketiden.
9. Kyllinggryte
Kylling er en populær middagsfavoritt i januar, og det er ikke så rart siden det er et magert og sunnere kjøttvalg. Kyllinggryte er derfor, ikke overraskende, også en av de meste populære middagene i januar. Denne gryten lager du enkelt med en kyllingsuppe eller gryte fra pose, som du tykner med litt maizenna og TINE lett matfløte. Suppen inneholder kylling fra før, men du kan tilsette mer stekt kyllingfilet om du ønsker, og frosne stekegrønnsaker.