Nyhet hos KIWI: Fire klassiske og smakfulle sauser til hverdags

Vil du ha sausen klar på 1-2-3? Nå tilbyr vi fire klassiske varianter på glass fra Eldorado: Bearnaisesaus, soppsaus, peppersaus og grillet paprikasaus.

Er du på utkikk etter en god saus til kylling, vegetarmiddagen eller saus til laks og torsk?

Med nyheten Eldorado saus får du alt dette, og mer til. I alle KIWI-butikker kan du velge mellom fire ferdiglagde sauser, som kun trenger å varmes opp før servering. Perfekt til både hverdager og helgemiddagen.

Selv om vi har laget sausen klar for deg, er den naturligvis basert på ekte vare. Soppsausen er laget på sopp og fløte, smaksatt med hvitvin og soyasaus. Vil du prøve paprikasaus til torsken? Den er tilberedt på fløte og grillet paprika, og smaksatt med blant annet sennep og hvitvin. Også peppersausen har vi laget av ingredienser du kan navnet på: Fløte, rødvin og tomat, smaksatt med sennep og ulike pepper. Til slutt har vi også pisket sammen en bearnaisesaus på smør, olje og egg - smaksatt med estragon og persille.

Disse fire sausene passer til et bredt utvalg av de mest populære hverdagsmiddagene. Her har vi satt sammen fire forslag til deg:

Vegetarpasta med soppsaus

Vegetarpasta med Eldorado soppsaus.
Vegetarpasta med Eldorado soppsaus.

Dette trenger du:

  • 2 porsjoner fersk pasta
  • 1 rødløk, i båter
  • 10 stk sopp (f.eks aromasopp)
  • 1/2 rød paprika, i terninger
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper
  • 1 glass Eldorado soppsaus
  • 1 vårløk, finhakket

Slik gjør du:

  1. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell vannet av pastaen.
  2. Stek rødløk, sopp og paprika i smør i 2-3 minutter til det er gyllent.
  3. Ha pastaen i stekepanna og bland alt godt sammen. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Varm sausen i en kjele.
  5. Anrett pastaen på to tallerkener og topp med soppsaus og vårløk.

Stekt torskefilet med paprikasaus

Stekt torskefilet med Eldorado paprikasaus
Stekt torskefilet med Eldorado paprikasaus

Dette trenger du:

  • 400 g torskefilet uten skinn og bein
  • Salt og pepper
  • 2 ss smør
  • 1 pose grønnsaksris
  • 1 glass Eldorado paprikasaus 

Slik gjør du:

  • Del torskefileten i porsjonsstykker og krydre stykkene med salt og pepper. 
  • Stek torsken i smør i ca. 4 minutter på hver side til den er gjennomstekt. Løft torsken over på en tallerken og la den hvile mens du steker grønnsakene.
  • Stek grønnsaksrisen i samme stekepannen som du stekte fisken i. Stek i 3-4 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
  • Varm paprikasausen i en kjele.
  • Anrett grønnsaksrisen på to tallerkener og topp med den stekte torsken og paprikasaus.

Tips: Topp gjerne retten med friske urter før servering. 

Stekt kyllingfilet med brokkoli og peppersaus

Stekt kyllingfilet med brokkoli og Eldorado peppersaus
Stekt kyllingfilet med brokkoli og Eldorado peppersaus

Dette trenger du:

  • 2 stk kyllingfilet
  • Salt og pepper
  • 1 ss smør
  • 150 g brokkoli
  • 300 g små kokefaste poteter
  • 1 glass Eldorado peppersaus

Slik gjør du:

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Brun kyllingfiletene i smør til de er gylne på begge sider. Stekes ferdig i ovnen på 180 grader. Kyllingfiletene er ferdig når de har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter.
  2. Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre.
  3. Kok brokkolibuketter i lettsaltet vann i 3 minutter til de er møre.
  4. Varm peppersausen i en kjele.
  5. Anrett kyllingfilet med brokkoli, poteter og peppersaus.

Kyllingfilet med spinat, honningglaserte gulrøtter og bearnaisesaus

Kyllingfilet med Eldorado bearnaisesaus
Kyllingfilet med Eldorado bearnaisesaus

Dette trenger du:

  • 2 kyllingfileter
  • Salt og pepper
  • 2 ss smør
  • 8 små eller 2 store gulrøtter, delt i to eller fire på langs
  • 4 ss honning
  • 2 håndfuller spinat
  • 8 cherrytomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 glass Eldorado bearnaisesaus

Slik gjør du:

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Brun kyllingfiletene i smør til de er gylne på begge sider. Stekes ferdig i ovnen på 180 grader. Kyllingfiletene er ferdig når de har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter.
  2. Stek gulrøttene i stekepanna du brunet kyllingfiletene i, til de er gylne. Ha i honningen og la de koke på middels varme til de er møre.
  3. Stek spinaten i en stekepanne i 1 ss smør i 1 minutt.
  4. Vend tomatene i olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek tomatene i ovnen på 180 grader i 5 minutter til de sprekker.
  5. Varm bearnaisesausen i en kjele.
  6. Skjær kyllingfiletene i skiver og anrett sammen med spinat, gulrøtter, tomater og bearnaisesaus. Du kan gjerne servere stekte poteter ved siden av denne retten.

Tips: I denne oppskriften kan du fint erstatte kyllingen med biff. Da bruker du samme fremgangsmåte, men tar kjøttet ut av ovnen når det har 54 grader i kjernetemperatur.