Søndag er det morsdag!

Slik skjemmer du bort mor og kjæresten

Foto: iStock

Er du barn, partner eller ektemann? Ikke glem mamma på søndag!

Det finnes mange meninger om hvem som egentlig står bak skikker som morsdag, farsdag og valentinsdag, men det som betyr noe er at dette er dager der vi blir minnet på å sette pris på de som betyr mest for oss. 

Delta i vår Facebook-konkurranse: Vi deler ut tre gaveposer til heldige mammaer i anledning morsdagen 2017

Kanskje er ikke kokkelering noe du bedriver hver uke - likevel trenger ikke dette sette en stopper for at mamma eller kona får litt ekstra oppmerksomhet denne søndagen.

Hva skal hun få?

Selv om landets bokhandlere og blomsterbutikker bugner over av røde buketter og kjærlighetskort, finnes det nemlig flere alternativer for menn og barn som trenger tips til hvordan de kan skjemme bort kjæresten sin eller verdens beste mamma.

Det har seg slik at det ikke bare er veien til mannens hjerte som går gjennom magen - også mammaer blir veldig glade for å bli servert frokost på sengen. Eller hva med å diske opp med søndagsmiddagen?

Og dere, det trenger ikke være perfekt! Vi vil tro de fleste mammaer der ute vil si at det er forsøket som teller.

Tips til frokost i eller utenfor sengen

Har dere barn vil de synes det er stas å få være med på å lage frokost til mamma søndag morgen, så kan hun nyte en lang dusj mens dere rydder opp på kjøkkenet igjen.

I KIWIs oppskriftsbase finner dere flere gode frokoster som barna kan være med og lage, her er noen sunnere alternativer med masse frisk frukt som mor vil sette pris på: 

Prøv en regnbuesmoothie!
Prøv en regnbuesmoothie!

Smoothie er alltid godt til frokost, hva med å imponere mamma eller kjæresten med en regnbuesmoothie på sengen? Det er enklere enn du skulle tro.

Ekstra bra er det jo da at alle KIWI PLUSS-kunder får hele 25 prosent bonus på all fersk frukt og grønt denne uken! Bli KIWI PLUSS-kunde her og løp til butikken for å fylle opp handlekurven hvis du vil spare ekstra mye.

Hva med søndagsmiddagen?

Mange menn er glade i å lage mat, mens andre kanskje ikke har så veldig mye erfaring. Derfor har vi satt sammen to menyforslag til en morsdagsmiddag som topper den vanlige søndagsmenyen: En treretters middag for nybegynneren og en treretters middag for den litt mer erfarne.

Ikke glem grønnsakene - ikke bare er det sunt og viktig, men friske farger på tallerken gjør at maten ser mer innbydende ut. 

Meny for nybegynneren 
Pannestekt laks med blomkålstappe og dillsjy til hovedrett?
Pannestekt laks med blomkålstappe og dillsjy til hovedrett?

Meny for den mer erfarne 
Panna cotta til dessert.
Panna cotta til dessert.

Er det ett eller flere av forslagene til retter som ikke helt faller i smak, er det ingenting i veien for å søke etter andre alternativer her.

Og du? Hvis du selv er mor og har lest helt ned hit, er det ingenting i veien for å dele denne artikkelen med din familie for å være sikker på at de husker hvilken dag det er på søndag.