Året 2020

Tusen takk til kunder og medarbeidere som ga oss disse lyspunktene i 2020!

Mange KIWI-medarbeidere opplevde å få skryt og hyggelige meldinger fra kundene i 2020.

2020 vil for all tid bli stående som koronaåret, med alt det har medført av nedstengninger og sosial avstand. På tross av alt dette, opplevde vi noen lyspunkter, takket være innsatsen og samholdet fra kunder og medarbeidere.

Anerkjennelse av butikkmedarbeidere

Butikksjef Mette Mari Leseth på KIWI Bjugn ble hedret i kåringen Årets kvinner av KK.jpeg
Butikksjef Mette Mari Leseth på KIWI Bjugn ble hedret i kåringen Årets kvinner av KK.jpeg

Da krisen rammet Norge ble det klart for alle hvor viktig det er med forsyning av mat og dagligvarer. Dette gjorde at mange nordmenn fikk øynene opp for den viktige jobben KIWI-medarbeiderne utfører hver eneste dag. De fikk mye anerkjennelse fra både politikere og presse, men det som varmet mest var støtten som kom fra dere! Mange medarbeidere opplevde å få skryt og hyggelige meldinger fra kundene for den viktige innsatsen de la ned. Det varmet i en tid med mye press, hvor mange opplevde å stå i front for å sikre matforsyningen.

Nye arbeidsplasser

Da grensehandelen forsvant, og nordmenn begynte å spise flere måltider hjemme, økte trykket i mange av våre butikker. Det betød igjen at vi kunne ansette flere medarbeidere. Hele 2.000 nye kolleger i grønt er det blitt i løpet av det siste året.

Priskutt

Vårt viktigste bidrag gjennom krisen er å gjøre maten billigere. I 2020 gjennomførte vi derfor flere og større priskutt enn noen gang tidligere.

Det startet i april med et priskutt på over 200 varer, til en verdi av mer enn 200 millioner. Allerede i juli kom et nytt priskutt på over 200 viktige hverdagsprodukter og i august kom det tredje store priskuttet, denne gangen på mer enn 130 dagligvarer du bruker mye av. Innen året var omme kom det priskutt på 500 varer som skulle gjelde fram til 1. desember, men dette ble forlenget så alle fikk nyte godt av lave KIWI-priser helt fram til julaften.

«Vi gir oss aldri på pris» har aldri vært så aktuelt som i 2020, og vi vil fortsette å hjelpe Norge gjennom krisen med lave priser på mat og dagligvarer. 

Nye uniformer

2020-kolleksjonen kan minne om tur- og fritidsklær og er designet for en hektisk arbeidshverdag.
2020-kolleksjonen kan minne om tur- og fritidsklær og er designet for en hektisk arbeidshverdag.

I august fikk 14.000 KIWI-medarbeidere nye praktiske, friske og grønne uniformer.

«Kjapp, grønn og sporty» var utgangspunktet for de nye KIWI-uniformene som også inkluderer kjole, tights, shorts, nye caps, belteveske og egne bukser for gravide.

Sunnhetslotteriet

I fjor fikk hele 46 240 kunder en gledelig SMS om at de hadde vunnet verdien av handlevognen sin i KIWI PLUSS Sunnhetslotteriet. Kriteriene for å være med i trekningen er å være KIWI PLUSS-kunde og ha kjøpt minst én frukt eller grønnsak, og ett fiskeprodukt i løpet av handleturen.

Lotteriet fikk enorm oppmerksomhet og mange opplevde å få en litt morsommere handel, og ekstra inspirasjon til å plukke med seg sunne matvarer. Dette har gjort at vi bestemte oss for å starte 2021 på samme måte. Fire vinnere trekkes fra hver av de over 680 butikkene over hele landet hver uke, også i starten av dette året.

KIWI jobber for at det skal bli billigere å spise sunt

Folk ønsker å spise sunnere, og det vil KIWI hjelpe dem med.
Folk ønsker å spise sunnere, og det vil KIWI hjelpe dem med.

Folk ønsker å spise mer frukt og grønt i 2021, det viser en landsrepresentativ undersøkelse utført av Kantar i november 2020. I 14 år har KIWI jobbet for å hjelpe folk med nettopp dette.

I dag får over 1,7 millioner KIWI PLUSS-kunder hjelp til å velge sunnere alternativer til hverdags. Blant annet får KIWI PLUSS-kunder 15 prosent bonus på ferskpakket fisk som fast medlemsfordel, i tillegg til all fersk frukt og grønt.

I desember 2020 økte vi salget av fersk fisk med 27,7 prosent, og fersk fisk og bearbeidet fisk med 18,4 prosent.  

Norges mest bærekraftige merkevare

I mars ble KIWI kåret til Norges mest bærekraftige merkevare av 10.400 forbrukere. Innsatsen for matsvinn og sunnhet var avgjørende for å sende KIWI til topps. Vi takker for tilliten og lover at vi skal gjøre vårt beste for å ta vare på både klimaet, kunder og medarbeidere også i fremtiden!

13 nye butikker

I løpet av 2020 åpnet det 13 nye KIWI-butikker rundt om i landet. Vårt mål er at det skal være trygt, kjapt og billig å handle på KIWI. Derfor vil vi at det skal være lett å finne en KIWI-butikk der du bor og handler.

Vi vil takke alle våre kunder og medarbeidere som har gjort dette mulig!