Blir du pantemillionær nummer 50?

Til nå har 49 personer blitt millionær på tomflasker. Hele 21 av disse har vunnet på KIWI! Pantelotteriet venter at pantemillionær nummer 50 kommer i løpet av noen få uker.

– Jeg vet ikke helt hva det er med KIWI, men det ser ut som dere tiltrekker dere vinnertyper, sier Gaute Langdal med et stort smil.

Han er daglig leder i Pantelotteriet, som siden starten i 2008 har sørget for at Røde Kors har fått inn over 185 millioner kroner til sitt humanitære arbeid.

Lykkelig VIF-fan

KIWI fikk sin første vinner i 2013. Da trykket en 38 år gammel kvinne fra Moss på Røde Kors-knappen på KIWI Melløs og ble lotteriets tredje pantemillionær.

– Samboeren min og jeg holder på å pusse opp huset, og skulle ut for å kjøpe noen lamper til badet. På veien tok vi med noen poser med tomflasker. Han trykket på Røde Kors-knappen etter den første posen, og jeg etter den andre. Det ble jeg som vant, fortalte kvinnen da, med et stort smil.

Den neste som vant i en KIWI-butikk var en fotballgal VIF-fan, som satset tomflasker for 18 kroner på KIWI Vålerenga.

– Jeg ble glad for å vinne, men jeg var nok enda lykkeligere da Vålerenga slo Lillestrøm 1-0, sa den heldige vinneren. Milliongevinsten skulle han bruke til å nedbetale gjeld.

Tidenes gave til arbeidsløs

Samme år, rett før jul, vant Simen fra Buskerud toppgevinsten på KIWI Åmot sentrum. Det ble litt av en julegave, siden Simen nylig hadde blitt arbeidsløs.

– Dette redder både økonomien og husdrømmen. Nå kan drømmen om et hus med nok plass til meg og familien bli til virkelighet. I tillegg blir det nok noen ekstra fine julegaver til mine nærmeste, fortalte den nybakte millionæren, som siden da har fått jobben tilbake.

I februar 2015 skulle Johnny bare stoppe for å kjøpe vann og bananer på KIWI Kjøpmannskjær på Nøtterøy, men kom ut med brus og boller og én million kroner. Han hadde ingen store planer om å legge om livsstilen etter storgevinsten.

– Nei, jeg kommer ikke til å ringe sjefen for å si opp jobben. Jeg skal betale litt gjeld og ta litt lenger sommerferie i bobilen vi kjøpte i fjor, fortalte den ferske pantemillionæren.

PANTEMILLIONÆRER: Nesten halvparten av alle som har vunnet milliongevinsten i Pantelotteriet, har gjort det på en KIWI-butikk.
PANTEMILLIONÆRER: Nesten halvparten av alle som har vunnet milliongevinsten i Pantelotteriet, har gjort det på en KIWI-butikk.

To i samme butikk

KIWI Mobi i Porsgrunn kan sies å være litt av en lykkebutikk. Her har nemlig to personer vunnet toppgevinsten. Første gang var i mai 2016, da en 26-åring bare skulle en kjapp tur innom butikken for å kjøpe dopapir. I samme anledning pantet han flasker og trykket på Røde Kors-knappen.

– Han sto der og kikket på lappen. Kollegaen min sa for tull «han vant sikkert en million». Så snudde mannen seg, tuslet bort til oss og spurte «Er det sant? Har jeg vunnet en million?». Vi sjekket lappen, og det hadde han, fortalte KIWI-ansatt Sindre Blandkjenn den gangen.

Neste gang lykken slo ned på KIWI Mobi var i juli i år, da en 29-åring ble Pantelotteriets 47. pantemillionær. Men han skjønte først ikke helt hva som hadde skjedd.

– Det sto et ett-tall med flere nuller bak, men jeg klarte ikke å regne meg fram til det. Jeg trodde kanskje jeg hadde vunnet 100 000. Så jeg tok lappen med meg bort til kassa, men hun som satt der mente jeg hadde vunnet 10 000. Deretter ringte jeg til Pantelotteriet for å sjekke, og da fikk jeg en svært hyggelig beskjed, fortalte 29-åringen.

Den neste som vinner en toppgevinst blir lotteriets pantemillionær nummer 50.

– Det skjer trolig i løpet av noen dager eller uker, sier Gaute Langdal i Pantelotteriet.