Har du lagt merke til de flotte butikksjefene våre som fronter KIWIs prisløfte på plakater over hele Norge? Det har iallfall kundene på KIWI Kviteseid i Telemark.

– Det har vært noen annerledes dager på jobb etter nyttår, jeg synes det både er gøy og rart å se meg selv i plakatstørrelse, forteller butikksjef Heidi Sjerve hos KIWI Kviteseid i Telemark.

36-åringen forteller at hun har fått mange kommentarer fra kundene, som blant annet har spurt om plakatene kun henger i deres lokale butikk.

– Kviteseid er et lite sted, så jeg kjenner jo nesten alle kundene mine. De synes det er litt stas at Kviteseid nå er «overalt», sier hun med et smil.

Heidi begynte i KIWI som butikksjef i 2011, og forteller at hun elsket det fra første stund.

– Jeg er gjennomgrønn! Men det aller beste med å jobbe i KIWI, er alle folka. Det er en fantastisk bra kultur og god stemning på jobb!

Butikksjef Remi Velta på KIWI Briskeby, Oslo 
Butikksjef Remi Velta på KIWI Briskeby i Oslo.
Butikksjef Remi Velta på KIWI Briskeby i Oslo.

Remi Velta jobber som butikksjef på KIWI Briskeby i Oslo. 32-åringen begynte som praksiselev i 2008, og har vært både låseansvarlig og assisterende butikksjef før han fikk den stillingen han har i dag.

– Jeg fant vel ut at dette var noe jeg var flink til, og fikk lyst til å bli enda bedre i dette. Jeg får gjøre mye forskjellig og lærer masse – jeg har ennå ikke hatt en dag hvor jeg har kjedet meg på jobb, forteller han.

I Oslo er flere av reklameplakatene klistret opp rundt omkring i bybildet, men 32-åringen har ennå ikke opplevd å møte seg selv på t-banen. Han er imidlertid godt forberedt på hvordan han skal møte kundene sine med KIWIs prisløfte.

– Min oppgave er å sørge for at prisutsatte varer er godt synlige i butikken, og at vi har nok av alt. Når kunden spør om hjelp skal vi alltid vise dem det billigste alternativet først, forklarer butikksjef Remi Velta.

Butikksjef Sofie Anda på KIWI Lura, Sandnes 
Trainee Sofie Anda på KIWI Lura i Sandnes.
Trainee Sofie Anda på KIWI Lura i Sandnes.

23 år gamle Sofie jobber for tiden på KIWI Lura, men blir en av de yngste butikksjefene i KIWI når hun tar over ansvaret for butikken i februar.

– Det er litt rart å se seg selv på plakatene, men samtidig er jeg litt stolt over å få være med på å vise frem noen av oss som jobber i KIWI, sier hun.

Både familie, venner og kollegaer fikk seg en overraskelse da de åpnet avisene eller tok seg en tur på butikken mandag 2. januar, for Sofie hadde holdt «modelloppdraget» strengt hemmelig.

23-åringen har jobbet i KIWI siden 2012, da hun fikk seg en deltidsjobb på nabobutikken. Egentlig var planen å starte på sykepleierstudier etter videregående.

– Men da hadde jeg jo oppdaget at butikkyrket er veldig moro, og jeg får jo hjelpe mennesker her også – selv om det er på en helt annen måte.

Butikksjef Pål Kiese-Eriksen på KIWI Råde, Østfold 
Butikksjef Pål Kiese-Eriksen fra KIWI Råde i Østfold.
Butikksjef Pål Kiese-Eriksen fra KIWI Råde i Østfold.

Pål Kiese-Eriksen er bare 28 år, men har allerede 11 års fartstid i KIWI. Han startet som "flaskegutt" og er nå butikksjef i egen butikk.

– Jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag, og er kjempeglad for alle mulighetene jeg har fått.  Og så synes jeg jo det er gøy at KIWI har lyst til å ha meg på en plakat, smiler han.

Når KIWI går ut og forteller at vi skal slåss for lave priser hver eneste dag, er det Pål og hans kollegaer som står i frontlinjen og sørger for at kundene får det de forventer i butikken.

– Budskapet forplikter. Vi ønsker at butikken skal vise seg fra sin beste side, og fronter de billigste varene – selv om det ikke nødvendigvis er disse vi tjener penger på. Hvis KIWI ikke skulle vinne en pristest, er hele dagen min ødelagt, innrømmer den ambisiøse 28-åringen.

Trainee Elisabeth Hansen på KIWI Strandgaten, Bergen 
Trainee Elisabeth Hansen på KIWI Strandgaten i Bergen.
Trainee Elisabeth Hansen på KIWI Strandgaten i Bergen.

Elisabeth Hansen (23) er trainee for å bli butikksjef, og jobber i dag på KIWI Strandgaten i Bergen. Hun har fått flere autograf-forespørsler fra kollegaer og andre butikksjefer, men den store oppmerksomheten fra kundene har foreløpig latt vente på seg.

– Plakaten av meg er nok ikke så veldig godt synlig i butikken. Og nei, jeg har ikke vurdert å flytte på den, ler hun.

Elisabeth kom tilfeldig inn i KIWI som deltidshjelp for 4 år siden. 23-åringen sier at hun elsker at det hver dag og hvert år er noe som er nytt og annerledes.

– Tiden flyr når jeg er på jobb, og jeg synes det er givende med glade kunder. Det aller beste er kollegaene: Jeg har jobbet i tre forskjellige KIWI-butikker, og stortrives alle steder!

Butikksjef Dennis Cofie på KIWI Lilleaker, Oslo 
Butikksjef Dennis Cofie på KIWI Lilleaker i Oslo.
Butikksjef Dennis Cofie på KIWI Lilleaker i Oslo.

36-åringen er butikksjef på KIWI Lilleaker. Han kom til Norge fra Sverige for å jobbe som bartender for 10 år siden, men begynte å jobbe i KIWI for fem år siden på grunn av karrieremulighetene.

– Det beste med jobben min er at det hver dag er et høyt tempo, mye som skjer hele tiden.  Jeg liker å konkurrere, både med meg selv, andre KIWI-butikker og konkurrenter. Det er sånn vi utvikler oss og blir bedre, mener Dennis.