KIWI fikk over 65.000 søknader i fjor

«Alle» vil jobbe i KIWI

Foto: KIWI

Har du lyst til å jobbe i Norges raskest voksende dagligvarekjede? Du er ikke den eneste!

Butikkmedarbeider, låseansvarlig, ekstrahjelp eller assisterende butikksjef? I KIWI er det mange spennende stillinger å velge mellom, enten du ønsker å jobbe fulltid eller deltid. I 2015 utlyste vi til sammen 1347 ledige stillinger, noe som resulterte i en enorm respons og hele 65 352 søknader. Det tilsvarer et snitt på 49 søkere per jobb! For noe har skjedd med våre holdninger til butikkarbeid.

– Vi tror stoltheten over å jobbe i butikk har økt de siste årene, og at folk opplever det som mer attraktivt å jobbe i dagligvare, uttalte kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i KIWI til Dagens Næringsliv tidligere i år.

Jobber helst fulltid

Ifølge KIWIs HR-sjef Espen Eriksen, er det stillingene som butikksjef og butikkmedarbeider som er de mest populære. Og de fleste vil jobbe fulltid.

– Heltidsstillingene er attraktive og det de fleste ønsker seg. Jo lavere deltidsprosent stillingen har, jo mindre attraktiv er den, sier Eriksen og minner om at en deltidsstilling også kan være en god start.

– Dette er stillinger som gjerne har gode muligheter for utvidelse på kort og lang sikt. I tillegg gir en deltidsstilling rom for fleksibilitet både for søker og butikk, påpeker han.

Hege Nielsen og Abirahman Hassan jobber på KIWI Stabekk stasjon, som åpnet i mai 2016.
Hege Nielsen og Abirahman Hassan jobber på KIWI Stabekk stasjon, som åpnet i mai 2016.

Byene mest populære

Det er butikkene som ligger sentralt i de store byene, særlig i Oslo og Bergen, som for tiden har flest søkere.

– I KIWI er det mange muligheter, også for dem uten høyere utdannelse. Vi leter etter karakter, ikke karakterer, sier Eriksen.

Og hvem vet? Kanskje er det nettopp du som en dag leder en av de grønne butikkene?