;

Muligheter for alle i KIWI

Møt KIWIs superkvinner!

Bli bedre kjent med noen av damene som gjør at KIWI går så det suser året rundt.

En rakettkarriere. Noe annet kan man vel ikke kalle Elisabeth Moe Olsens tid i KIWI. I løpet av fem år gikk hun fra å være hjemmeværende småbarnsmor til å lede over 270 KIWI-ansatte i Rogaland.

– Brenner du for det du driver med og har tro på deg selv, da kan du nå så langt du vil, lyder karrieretipset fra KIWIs første kvinnelige distriktssjef.

Barn ingen hindring

Distriktssjef Elisabeth Moe Olsen i KIWI.
Distriktssjef Elisabeth Moe Olsen i KIWI.
Elisabeth Moe Olsen (47) startet i KIWI i 1999. Hun fikk først jobb som butikkmedarbeider, men det tok ikke lang tid før hun selv satt i sjefsstolen. I 2004 overtok hun ansvaret for 13 KIWI-butikker i Stavanger-området.

– Noe av det mest givende med denne jobben, er å se andre klatre karrierestigen. I KIWI er det kun deg selv det står på, sier hun.

Moe Olsen har selv fostret mange ledere, flertallet damer. 10 av de 13 butikkene i distriktet hennes har kvinnelig butikksjef. Åtte av disse har barn. Selv har hun to.

– Det er fullt mulig å være mor og sjef, men det forutsetter planlegging og en forståelsesfull partner som skjønner hva jobben krever, sier hun. 

Ungt talent

Iveta Urbonaite (20). Foto: Catapult film
Iveta Urbonaite (20). Foto: Catapult film
Et av KIWIs yngste talenter er 21 år gamle Iveta Urbonaite. Hun kom fra Litauen til Sortland for fem år siden. Etter en trainee-periode i Bodø, jobber hun nå som assisterende butikksjef i Svolvær. 

– Det er utfordrende å være ung jente og sjef, men det gjelder å opparbeide seg respekt og vise at man kan mye, sier Urbonaite. 

Hun har aldri angret på at hun byttet ut videre skolegang med KIWIskolen, og forteller at hun har lært enormt mye de fire årene hun har vært i KIWI. 

Nå drømmer Urbonaite om å bli butikksjef. 

Ble en bedre leder

Heidi Sand Ibenholt er butikksjef på KIWI Waldemar Thranesgate
Heidi Sand Ibenholt er butikksjef på KIWI Waldemar Thranesgate
Heidi Sand Ibenholt (32) er småbarnsmor, og har ansvaret for en travel KIWI-butikk i Oslo. Å få familie har gjort henne til en bedre sjef, mener Sand Ibenholt.

– Jeg kan ikke sitte med jobben 24 timer i døgnet lenger, men må i stedet delegere ansvar til mine ansatte, sier hun.

Selv om det blir hektiske dager med familie og jobb, stortrives Sand Ibenholt hos KIWI Waldemar Thranesgate. 

– Jeg liker å være ute i butikken og snakke med folk. En liten butikk har også fordel av å ha en kvinnelig sjef. Vi er jo mer ryddige enn gutta, humrer hun.

Kvinnelig teft

Prissjef Tone Solum Lund i KIWI.
Prissjef Tone Solum Lund i KIWI.
KIWI hadde heller ikke vært det samme uten de kvinnelige ledernes teft, mener Tone Solum Lund (45). Hun er prissjef i KIWI og jobber hver dag for å tilby kundene markedets laveste priser.

– De fleste av kundene våre er kvinner, og vi kjenner målgruppen best, sier hun.

Jakten på de laveste prisene og den tøffe konkurransen er det som gjør jobben spennende, forteller Lund. Og skulle hun ha sykt barn, tar hun bare med seg PC-en hjem.

– Dessuten deler vi jo på ansvaret hjemme, påpeker hun.