Denne KIWI-butikken har fått to pantemillionærer

Neste gang du skal pante tomflasker, kan det kanskje lønne seg å ta turen til KIWI Mobi i Porsgrunn. Der har Pantelotteriet sørget for to nye millionærer det siste året!

Denne uken kunne en svært heldig 29-åring fra Porsgrunn gå hjem fra KIWI Mobi fire panteposer fattigere – men 1 million kroner rikere.

– Jeg hadde med meg fire poser med flasker som jeg ryddet etter helgen. Så jeg reiste ned til butikken for å pante dem. Som alltid trykket jeg på Røde Kors-knappen siden pengene går til en veldig god sak, og denne gangen pep det fra maskinen. Ut kom det en lapp hvor det sto at jeg hadde vunnet, sier 29-åringen til lokalavisen Varden.

Mannen som ønsker å være anonym, forteller at verken han eller den ansatte i kassa klarte å forstå hvor mye han faktisk hadde vunnet. 29-åringen trodde det kanskje var 100.000 kr, men fikk en svært hyggelig beskjed da han ringte Pantelotteriet for å sjekke.

– Da jeg fikk vite summen stoppet hjertet mitt opp, tror jeg. Det var en helt absurd beskjed å få. Jeg trodde ikke det var sant, sier den glade vinneren.

Nå er husdrømmen innenfor rekkevidde for Porsgrunn-mannen.

Million-butikken

Dette er ikke første gangen noen har gått ut fra KIWI Mobi med en pantemillion i lomma. I mai 2016 skjedde det samme med en 26-åring fra Porsgrunn som bare skulle inn for å pante flasker og kjøpe dopapir.

– Det er jo veldig hyggelig og ekstra moro for oss når vi ser at kundene vinner, sier butikksjef Lasse Vanebo.

Han vet ikke helt om det er slik at man har ekstra vinnerlykke på KIWI Mobi, men ifølge daglig leder Gaute Langdal i Norsk Pantelotteri kan Telemark sies å være Pantelotteriets svar på «lottobygda» Verdal. Ingen andre fylker i Norge kan skilte med flere pantemillionærer.

Siden Pantelotteriet ble lansert for ni år siden, har det blitt delt ut 48 millionpremier. Totalt har det blitt vunnet små og store summer over 2,6 millioner ganger. Overskuddet fra lotteriet går til Røde Kors, som siden 2008 har mottatt 176,5 millioner kroner.