Kåret til byens beste butikk

Hvert år gir Matstasjonen i Bodø bort 850 000 kilo mat til folk som trenger det. Denne uka kåret de samarbeidspartneren KIWI Påls vei til byens beste butikk.

– Det betyr utrolig mye for oss å få denne prisen. Jeg kjenner jeg er litt stolt, sier butikksjef Daniel Walle til Avisa Nordland.

KIWI har siden 2004 levert ut mat til frivillige fra Kirkens Bymisjon. I dag er 30 butikker med på ordningen. I Bodø har de vært med på ordningen siden 2015.

Matstasjonen i byen har 85 besøkende hver dag, og får matvarer fra flere av byens butikker. Det var ordfører Ida Pinnerød som delte ut prisen fra Kirkens Bymisjon til KIWI Påls vei. Kriteriene for prisen: Stabil leveranse gjennom flere år, løsningsorienterte, imøtekommende og god ivaretakelse av matsikkerhet.

– Fint å bli lagt merke til

Samarbeidet mellom KIWI og Kirkens Bymisjon handler om å hjelpe dem som virkelig trenger det, men det handler også om matsvinn. KIWI har som mål å halvere matsvinnet i butikkene innen 2025.

Mat som holder på å gå ut på dato gis både til kafeer og tiltak som Matstasjonen i Bodø i stedet for å selges til lavere pris i butikken. Varene hentes av frivillige og serveres på Kirkens Bymisjons kafeer. Samarbeidet bidrar til at Kirkens Bymisjons serveringssteder kan bestå i mange byer rundt om i landet. 

– De ansatte i butikken synes også det er veldig stas at vi er med på dette samarbeidet. Og så er det selvsagt fint å se at fokuset vårt på å redusere matsvinn legges merke til, legger butikksjef Walle til.