Lesetid: 12 min

clock Created with Sketch.

Sunn, kjapp & billig sommer - over hele landet

KIWI har sommerbutikker over hele landet. Her kan du handle kjapt, trygt og billig – enten du skal handle til ferien, fyre opp grillen eller ha sunn hverdagsmat. 

Publisert: 16.06.2020 14.13 Sist oppdatert: 16.06.2020 14.13

Det er utrolig mange flotte steder å besøke i Norge. Bli med på en tur landet rundt. Kanskje dukker nærbutikken eller feriebutikken din opp.

I sommer vil vi besøke fine nye steder hver uke. Våre flotte butikksjefer gir deg tips til sommermat og turopplevelser i sitt nærområde.

Velkommen til KIWI Bjugn

I et levende kystområde med et mangfold av naturopplevelser som venter på deg, ligger KIWI Bjugn på Fosenhalvøya i Trøndelag. Her finner du et eventyrlig havfiske, et rikt fugleliv, fantastiske sykkel- og turstier. På den ytterste holmen, til toppen av fjellområdet.

Noe nytt på grillen?

Butikksjef på KIWI Bjugn, Mette Mari, har funnet sin favoritt på grillen.

- Jeg anbefaler lakse-sticks med mango og avocadosalat. Og i den nye grill-serien vår finner du flere varianter med crunch, som passer utmerket i tursekken.

Oppdag vakre Tønnølsfjellet i Bjugn

Befinner du deg på Fosenhalvøya utenfor Trondheim anbefaler vi deg å ta turen opp til Tønnølsfjellet. Pakk sekken og forbered deg på en 360 graders panoramautsikt over Ørlandet i sør og Trondheimsleia med Hitra i sørvest.

En passe lang tur, som du får mye igjen for

374 meter over havet ligger Tønnølsfjellet som byr på spektakulær utsikt over øygruppen Tarva i Norskehavet. Turen begynner fra vannverket ved foten av Tønnølsfjellet og fortsetter videre opp langs sørsiden av Olaklova. Graden på turen er satt til enkel og man kan fint ha med seg både store og små. Turen er ca. 6,6 km lang og tar omlag 2 timer og 30 minutter.

Foto: Asgeir Våg

Vrakrester

Ikke bare får man god utsikt over spektakulær norsk natur, men om man beveger seg videre nordøstover på platået fra til kanten av stupet mot Steinvik-skardet, ligger det rester av et tysk fly som krasjet under andre verdenskrig. 

Husk å handle på veien

Planlegger dere å gå Tønnølsfjellet passer det perfekt å svinge innom KIWI Bjugn på veien for å handle det man trenger til fotturen.

God tur!

Velkommen til KIWI Flå

Langs riksvei 7, først i Hallingdal, ligger KIWI Flå. Her kan du nyte strandlivet ved Krødern og oppleve ville dyr i Bjørneparken. Se den eventyrlige naturen i Vassfaret, eller nyt utsikten fra toppen av Høgevarde.

Vil du prøve noe nytt på grillen i sommer?

Butikksjef Tine på KIWI Flå, anbefaler Chicken Sticks med hvitløk og ingefær og grilla sommerkål. Sammen med asparges, søt currysaus og ristet løk & crunch får du en enkel middag full av spennende og gode smaker!

Oppdag vakre Vassfaret

Trekanten i Vassfaret er en fire dagers gåtur i typisk østlandsk skogsdal omringet av fjell. Turen tar omtrent fire dager å gå og starter fra Bogbrua i Vassfaret. Fotturen er ca. 67,3 kilometer lang og vanskelighetsgraden er satt til middels.

Første etappe går fra Bogbrua til Storkrakkoia og er ca. 6 kilometer. Her kan man nyte en nydelig utsikt over Vassfardalen. Storkrakkoia er en liten hytte med seks sengeplasser, i tillegg til en sikringsbu med tre sengeplasser og et hundebur.

 

 

Foto: Ole-Martin Høgfoss

Videre fra Storkrakkoia går turen til Vassfarkoia, men grunnet en brann i 2018, brukes Røde Kors-hytta på Veneli som en midlertidig løsning. Til informasjon er denne hytta ikke betjent. Turen er ca. 17 kilometer lang. Her kan man nyte Sør-Aurdals høyeste punkt på 1243 moh. 

Kart over Trekanten i Vassfaret

Fra Veneli går ferden videre til Fønhuskoia. På veien kan man oppleve et stykke kulturhistorie med godt bevarte hus til minne om da det var korndyrking i området og da Vassfaret yret av liv. Fønhuskoia har fire soverom med 21 sengeplasser i tillegg til et stabbur med to rom.

Husk å handle på veien

Det er ingen problem å starte fra de andre hyttene om man ønsker det. Starter du fra Røde Kors-hytta på Veneli, kan du svinge innom KIWI Flå og kjøpe det dere trenger til fotturen. Butikksjef Tine Camilla mottar dere med åpne armer og ønsker dere en god tur!

Velkommen til KIWI Barcode

KIWI Barcode ligger i hovedstaden vår, Oslo. Området rundt er kjent for sine moderne bygninger, som kan ligne på strekkodene du finner i butikken. Her venter et hav av opplevelser du kan gjøre i sommer. Du kan gå på Operahuset, bade på Sørenga, vandre opp Karl Johan, eller ta en båttur i Oslofjorden.

Skal du grille i sommer?

Anders, butikksjef på KIWI Barcode, anbefaler å prøve tapas-Sticks med grillet grønnsakssalat. Tapas er skikkelig kosemat og passer perfekt på grillen!

Befinner du deg i Oslo i sommer og vil ha et lite stykke natur midt i byen, kan du vandre opp Ekebergskrenten, gjennom Ekebergparken, og videre til Brannfjell.

Her finner du skogsløyper og lysløyper for både sykling, løping og spasering. I tillegg finnes det en attenhulls frisbeegolfbane, samt store sletter hvor man kan spille fotball. 

Ekeberg skulpturpark er også verdt å få med seg om man ønsker en kulturopplevelse. Da får du i pose og sekk om du ønsker å være i naturen, ettersom denne er utendørs og åpen for de som ønsker å ta en titt.

Besøk sommerbutikken KIWI Barcode på veien og handle det du trenger til turen. Ønsker du ikke å gå hele veien så kan du ta trikk 18 eller 19 opp til Ekebergparken fra sentrum, eller ta buss 34 fra Jernbanetoget til Ekeberg skole.

Velkommen til KIWI Klokkarstua

Sør på Hurumlandet og rett ved den flotte Drammensfjorden, ligger KIWI Klokkarstua. Stedet er omgitt av mange turstier med flotte naturopplevelser. Her kan du fiske ved fjorden, ta en topptur til Himmelvann, eller bade på Holmsbu eller Filtvet.

Skal du grille i sommer?

Eivind, butikksjef på KIWI Klokkarstua, anbefaler sesongens blomkål servert med hvitløksyoghurt fra grillspydserien Sticks. Godt tilbehør som passer perfekt til alle produktene i Sticks-serien.

Rens blomkålen for grønne blader. Del den deretter i to, fra blomst til stilk, og skjær så halvdelene i to eller tre om mulig. Du ønsker å ende opp med 4-6 tykke skiver fra hvert blomkålhode. Pensle dem med olje og dryss over med salt. Grill blomkålbiffene på begge sider over direkte varme til de er møre. Legg blomkålen på et serveringsfat, hell over hvitløksyoghurt og topp med valnøtter. Kos deg!

Ta turen til Hurumlandet i sommer!

Knivsfjellet byr på fantastisk utsikt over vakre Drammensfjorden. Dette er en litt kortere, deilig tur, som byr på flott natur i rolige omgivelser. Turen er 3,5 kilometer lang og tar omtrent to timer å gå. Turen passer dermed fint for både store og små. 

Kjør inn til parkeringsplassen ved Huringen Stadion og Hovenga samfunnshus. Derfra går man de første 2,5 kilometerne på grusvei, mens den siste etappen går på fin sti mellom åpen furuskog. 

Foto: Martin Kvist

Når man nærmer seg toppen får man Himmelvann på venstre hold og forbi der kan man fortsette ut mot kanten av Knivsfjell. Her kan man sette seg på svabergene og nyte nistepakken, med flott utsikt over Drammensfjorden og se over til Svelvik. 

På veien kan dere stikke innom KIWI Klokkarstua for å handle inn det dere trenger til turen.

God tur!

Velkommen til KIWI Flekkerøy

Ved den vakre sørlandske skjærgården, ligger KIWI Flekkerøy på en stor øy utenfor Kristiansand. Her finner du herlige strender og sjø, og et vakkert kulturlandskap som venter på deg.

Vil du ha noe skikkelig godt på grillen?

Tor Kristian, butikksjef på KIWI Flekkerøy, anbefaler Shrimp Sticks med teriyakisaus. Prøv en skikkelig sommerrett til middag og topp den med crunch med soya & ingefærsmak.

Skal du reise til Kristiansand i sommer anbefaler vi deg å ta en tur innom Flekkerøy. Her venter gode bademuligheter og masse spennende historie.

Kjør M1 til Flekkerøy, deretter skarpt til venstre opp bakken ved rundkjøringen. Videre går du langs veien «Vesterøya» til du ser startpunktet.

Turen er 1,7 kilometer lang og tar omlag én time å gå. Vel fremme kan du sette deg ved benken som er utplassert helt ytterst, og nyte den deilige havutsikten og sjøluften. Her passer det godt med en liten piknik!

Arnsteins fyr på en fin sommerdag. Foto: Henrik Dvergsdal

På vei til startpunktet kan man svippe innom Tor Kristian som er butikksjef på KIWI Flekkerøy og handle med seg det man trenger til pikniken.

God tur!

Velkommen til KIWI Ulefoss

KIWI Ulefoss ligger i et område med mye kulturhistorie og verdensarv. Ulefoss har fått navnet sitt etter fossen der Eidselva møter Norsjø. Det har vært jernverk og gruvedrift i århundrer. I tillegg kan området by på fantastiske turopplevelser langs eventyrlige Telemarkskanalen.

Skal du grille?

Monica, butikksjef på KIWI Ulefoss, anbefaler Veggie Sticks med yoghurtsaus og crunch. Vegetarmat passer også perfekt på grillen. Prøv Veggie Sticks i hjertesalat, toppet med yoghurtsaus med hvitløk & mynte og ristet løk & chili crunch.

Ta sykkelen fatt og bli med på sykkeltur til Ulefoss. Turen tar omtrent to timer å sykle og er på cirka 16 kilometer tur – retur. På veien får man ikke bare oppleve skjønn natur, men også mye historie.

Turen starter på Øvre Verket og fortsetter forbi Ulefos Jernverk og Holden. Ulefos Jernverk er en av Europas eldste industribedrifter og ble etablert helt tilbake i 1657.

Videre passerer man blant annet Jern- og kanalutstillingen som er viet til vassdragets historie, og gamle Ulefoss bru som ble bygd i 1933.

Etter brua kan man ta en avstikker og kikke på Ulefoss Hovedgaard. Det er den herskapelige sommerboligen til Niels Aall, som var handelsminister da grunnloven ble vedtatt i 1814. Her kan man sette seg på Kafé Statsråden og ta seg en pust i bakken mens man sjekker ut den ærverdige boligen.

Øvre verket er startpunkt for sykkelrutene på Ulefoss. Foto: Hamsih Moore

Mens man er i området er det også verdt å få med seg Romnes kirke på veien. Det er et flott bygg med spennende historie.

Framme ved Kalvodden kan man ta en velfortjent pause og nye panoramautsikt over Norsjø, før man tar sykkelen fatt og kjører samme vei tilbake.

På KIWI Ulefoss tar butikksjef Monica dere imot med den største glede, og her kan du handle det du trenger til sykkelturen.

God tur!

Velkommen til KIWI Lykkentreff

Ved Hurtigruten-stoppet, kjent som «Den blå byen», ligger KIWI Lykkentreff på Sortland. I tillegg til de mange livlige blåfargene kan Sortland og Vesterålen by på flotte opplevelser som hvalsafari, fiskevær, romsenter, midnattssol og fantastisk natur.

Noe godt på grillen i sommer?

Nina, butikksjef på KIWI Lykkentreff, anbefaler Pork Sticks med chili og appelsin med saltbakt, spicy søtpotet på grillen i sommer.

Vakre Vesterålen venter!

Er du i Nord-Norge i sommer bør du sjekke ut Dronningruta i Vestrålen. Dronning Sonja gikk turen i 1994 og syntes naturen var helt spektakulær. Dermed ble ruten hetende Dronningruta.

Turen går mellom Stø og Nyksund og tar deg både høyt og lavt i vakre, nordnorske omgivelser. Turen er nokså krevende og går over to dager.

Dronningruta i Vesterålen Foto: Marius Dalseg Sætre

Skipssanden er en flott sandstrand som ligger rett vest for Kvalaksla og er kun en 15 minutters gåtur fra Stø. En perfekt plass å sette seg ned og nyte en god lunsj i det som kan beskrives som eksotiske omgivelser.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Ta turen innom KIWI Lykkentreff på vei til Dronningruta og kjøp inn det dere trenger til turen, eller handle inn til en god piknik og spis i fjæra på Skipssanden.

God sommer!

Velkommen til KIWI Jørpeland

Omgitt av flotte fjell og fjorder ligger KIWI Jørpeland, sør i Ryfylke i Rogaland. Butikken ligger langs Nasjonal turistveg Ryfylke, der du kan blant annet oppleve Preikestolen, Lysefjorden og Kjerag.

Vil du prøve noe nytt på grillen?

Richard, butikksjef på KIWI Jørpeland, anbefaler Flatbird med grilla salat.

Flatbird er en helt ny måte å grille hel kylling på, som garantert kommer til å bli en hit for både store og små.

Vakre Rogaland har mye å by på

Heiahornet er absolutt en tur å få med seg. Heiahornet reiser seg 774 meter over havet og ligger i Strand kommune.

Start gåturen fra parkeringsplassen ved Liarvatnet og følg lysløypen frem til Småsildbekken. Derfra er det skiltet videre til Heiahornet. Turen er på 7,4 kilometer og de fleste går turen på rundt fire timer. Når du når toppen kan du ser utover kysten og innover de flotte Ryfylkeheiene.

Hvis ønskelig, kan man gå samme veien ned igjen, men det anbefales å gå hele turen rundt. Da får man med seg den frodige Småsildalen og det rike fuglelivet i bjørkeskogen.

Kjør innom KIWI Jørpeland for en hyggelig handel og hils på butikksjef Richard, som gjerne ønsker dere en god tur opp til Heiahornet.

Riktig god tur!

Velkommen til KIWI Øran

Ved endestasjonen på Raumabanen, ligger KIWI Øran i Åndalsnes i Møre og Romsdal. Den lille havnebyen byr på fantastiske områder med både kyst og fjell. Her kan du oppleve Romsdalshornet, Trollveggen og Rampestreken. Du kan også gå i fotsporene til Kompani Lauritzen.

Skal du ha noe godt på grillen?

Sara, butikksjef på KIWI Øran, anbefaler sin favoritt: Chicken Sticks med ingefær og hvitløk. Sammen med søt currysaus og crunch.

Fra Åndalsnes er det kort vei til luftige og spektakulære fjellopplevelser. Ta turen fra Måvassbu til toppen av Skrokkenfjellet. Turen passer godt som en kvelds- eller ettermiddagstur.

Turen er på 2,8 km og tar ca. en time. Kjører man bil kan man kjøre inn til Mittet, Isfjorden eller Vistdalen. Dersom du ferdes kollektivt kan du ta tog til Åndalsnes, og buss videre til Mittet og Isfjorden.

KIWI Øran har det du tenger til fotturen og butikksjef Sara gir deg gjerne tips til matpakken.

Bli KIWI PLUSS-kunde og få 15 prosent Trumf-bonus på all ferskpakket fisk og all fersk frukt og grønt.

Bli KIWI PLUSS-kunde her