5 enkle tips som gir påskefrokosten det lille ekstra

5 enkle tips som gir påskefrokosten det lille ekstra

Påsken er endelig her, og for mange betyr det ekstra lange frokoster. Her får du våre fem beste tips hvordan du kan lage en skikkelig god påskefrokost.

Enten du tilbringer den på fjellet, ved vannet eller hjemme hos deg selv: Påsken er tiden hvor vi får muligheten til å slappe av og gjøre det vi liker aller best. Det er også tiden hvor vi endelig kan nyte lange, rolige og gode frokoster.

Godt brød og pålegg, frisk frukt og grønt og kanskje noe søtt til slutt? Å bringe påskestemningen til bordet trenger hverken å være tidskrevende eller komplisert. Her får du våre fem beste tips til hvordan du lage en skikkelig god påskefrokost. 

1 - Nystekte brød og rundstykker i en fei

Hemmeligheten bak en ekstra god påskefrokost er rykende fersk brødmat, aller helst rett fra ovnen. For de som ønsker å bruke tiden på andre ting enn å bake, har vi heldigvis et godt alternativ.

Med Bakehusets Nystekt-serie har du alltid ferske brød og rundstykker klar på få minutter - nesten uten innsats. Sett brødene i en forvarmet ovn, og sett på en timer på åtte minutter. Etter halvparten av tiden, setter du inn rundstykkene. Rett og slett den enkleste måten å få helt fersk brødmat til frokost.

Nystekte brød og rundstykker smaker nydelig til frokost! 📸Bakehuset
Nystekte brød og rundstykker smaker nydelig til frokost! 📸Bakehuset

Tips: Har du rundstykker til overs etter frokosten? Hva med å lage en skikkelig god lunsjburger med egg og avokado med nystekte rundstykker? Se fremgangsmåte her:

Slik lager du frokostburger

2 - Velg familiens favoritter

Ekstra godt pålegg og god drikke er noe som definitivt hører ferien til. Server gjerne pålegget på trefjøler eller pene fat for å få et snev av hotellfølelse. Velg det pålegget familien liker best, enten det er spekeskinke, en god ost, påleggssalater eller leverpostei. Lag rykende fersk kaffe i trakteren eller sett en presskanne på bordet. Dersom du eller noen andre i familien ikke drikker kaffe, kan dere sette frem ulike typer te og kokende vann. Kanskje det til og med er lov med litt kakao til frokost i påsken? Av kald drikke er appelsinjuice en sann påskeklassiker. Fyll gjerne juicen på en karaffel og sett den på bordet. Det er de små detaljene som gjør det lille ekstra.

Velg det pålegget familien liker best. 📸Bakehuset
Velg det pålegget familien liker best. 📸Bakehuset

3 - Fyll på med frukt og grønt

Det er lite som er så godt som masse fersk frukt og grønt, også til frokost! Fyll skåler med druer, appelsinbåter, blåbær, jordbær og cherrytomater, og server skivet paprika, avokado og agurk på fat. Ikke bare smaker det godt alene, men frukt og grønnsaker kan også fungere ypperlig som topping på skiva eller som pålegg. Ikke minst gir det fine farger til påskebordet!  

Frukt og grønt i skiver gjør frokostbordet friskere! 📸Bakehuset
Frukt og grønt i skiver gjør frokostbordet friskere! 📸Bakehuset

4 - Egg, egg og mer egg!

Det er få råvarer som er så knyttet til en høytid som egg til påske. I tillegg til å være en sunn, god og næringsrik råvare, er egg også svært allsidig og kan serves på mange forskjellige måter - stekt, kokt eller posjert. Eller servert som fløyelsmyk eggerøre. Her er det kun preferansene som etter grenser.

Lurer du på hvordan du egentlig koker et perfekt egg? Det kommer an på om du er til fjells eller hjemme i påsken. Sjekk hvordan her! 

Slik får du fargeglade egg til påskefrokosten

5 - Lag frokostdessert

Arme riddere smaker nydelig toppet med friske bær.
Arme riddere smaker nydelig toppet med friske bær.

Noe av det beste med ferie er at det er lov å unne seg noe ekstra, som for eksempel frokostdessert! Arme riddere er en klassiker som både smaker kjempegodt og som er enkelt å lage. Bruker du restene av det nystekte brødet, har du i tillegg bidratt til å unngå matsvinn. Vinn-vinn, med andre ord. Her har du vår beste oppskrift på arme riddere:

Dette trenger du:

4 porsjoner

  • 4 skiver brød
  • 2 stk egg
  • 2 dl lettmelk
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts kanel
  • 2 ss smør

Slik gjør du det:

  1. Visp sammen egg, melk, sukker, kanel og kardemomme. Hell blandingen i en form, og legg brødskivene i formen. La brødskivene trekke på begge sider, før de tas ut.
  2. Steke brødskivene på middels varme med smør i pannen.
  3. Server arme riddere med fersk frukt eller bær, syltetøy eller et dryss melis. Vel bekomme!

Bonustips til slutt: En skikkelig god frokost blir enda bedre om den avsluttes med dagens aviser, kryssord eller et slag yatzy med hele familien.