5 enkle tips som gir påskefrokosten det lille ekstra

5 enkle tips som gir påskefrokosten det lille ekstra

Påsken er endelig her, og for mange betyr det ekstra lange frokoster. Her får du våre fem beste tips til hvordan du kan lage en skikkelig god påskefrokost.

Enten du tilbringer den på fjellet, ved vannet eller hjemme hos deg selv. Påsken er tiden hvor vi får muligheten til å slappe av og gjøre det vi liker aller best. Det er også tiden hvor vi endelig kan nyte lange, rolige og gode frokoster.

Godt brød og pålegg, frisk frukt og grønt og kanskje noe søtt til slutt? Å bringe påskestemningen til bordet trenger hverken å være tidkrevende eller komplisert. Her får du våre fem beste tips til hvordan du lage en skikkelig god påskefrokost. 

1. Ferske rundstykker og brød i en fei

Hemmeligheten bak en ekstra god påskefrokost er rykende fersk brødmat. Med påskens mange helligdager kan det være lurt å kjøpe inn halvstekte brød og rundtykker, som du varmer opp til hver frokost. Så kan du alltid servere ferskt og godt brød, og minimere matsvinn samtidig! 

Med Bakehusets Nystekt-serie har du alltid ferske brød og rundstykker klar på få minutter. Brødene trenger åtte minutter i forvarmet ovn, og rundstykkene bare fire minutter. 

Nystekte brød og rundstykker smaker nydelig til frokost! 📸Bakehuset
Nystekte brød og rundstykker smaker nydelig til frokost! Foto: Bakehuset

Tips: Myk & Rund er også holdbare brød som passer fint både hjemme, på hytta og på tur. De saftige, runde brødene er en favoritt hos både store og små, og gode tips til påskens matpakker på tur finner du her: 6 smakfulle matpakker med Myk & Rund

2. Overrask med ekstra gode påleggskombinasjoner

pesto-og-brie-i-klem_kompr.jpg
Ferdigsmurte brødskiver til frokosten er luksus. Foto: Bakehuset

Et godt utvalg av pålegg hører med, og vil du gjøre litt ekstra ut av frokosten kan du lage ferdigsmurte brødskiver med deilige påleggskombinasjoner. Pynt gjerne med frisk frukt eller grønt så får du et fint og fargerikt påskebord. Her er fem forslag: 

 1. Brie, pesto og spekeskinke
 2. Avokado, laks og eggerøre
 3. Blåmuggost, ruccola og pære
 4. Hvitost, appelsin og timian
 5. Skinke, eggesalat og vårløk

Lag rykende fersk kaffe i trakteren eller sett en presskanne på bordet. Kanskje det til og med er lov med litt kakao til frokost i påsken? Av kald drikke er appelsinjuice en påskeklassiker. Kjøp den ferdig eller lag den selv av saftige Cevita-appelsiner som er i sesong nå. 

4. Egg, egg og mer egg!

egg-i-brod_0.jpg
Ingen påskefrokost uten egg. I påsken spiser vi dobbelt så mye som ellers i året. Foto: Bakehuset

Vi nordmenn spiser mye egg hele året, men påsken er selve høytiden for eggespising. Da spiser vi vanligvis dobbelt så mye egg som ellers i året. Det selges cirka 20 millioner egg i Norge i påskeuken.

– Nordmenn er gode tradisjonsbærere og egg er viktig i påsken. Vi spiser mer egg enn i hverdagen og mange bruker egg til pynt på forskjellige måter, sier produktgruppesjef i Prior, Kjersti Sørby. 

Vil du servere egg på en ny måte kan du lage egg i brød. Det er enkelt å lage og tar bare noen minutter. Stek brødskivene på én side, på middels varme med litt margarin i pannen. Lag et hull i midten av de halvstekte brødskivene. Om du har det tilgjengelig kan du bruke en pepperkakeform i form av et hjerte. Legg den ustekte siden av brødet tilbake i pannen og tilsett egg. Stek til egget har fått den konsistensen du ønsker. 

 • Lurer du på hvordan du egentlig koker et perfekt egg? Det kommer an på om du er til fjells eller hjemme i påsken. Sjekk hvordan her! 

5. Lag frokostdessert

Arme riddere smaker nydelig toppet med friske bær.
Arme riddere smaker nydelig toppet med friske bær.

Noe av det beste med ferie er at det er lov å unne seg noe ekstra, som for eksempel frokostdessert! Arme riddere er en klassiker som både smaker kjempegodt og som er enkelt å lage. Bruker du restene av det nystekte brødet, har du i tillegg bidratt til å unngå matsvinn. Vinn-vinn, med andre ord. Her har du vår beste oppskrift på arme riddere:

Dette trenger du:

4 porsjoner

 • 4 skiver brød
 • 2 stk egg
 • 2 dl lettmelk
 • 2 ss sukker
 • 0,5 ts kardemomme
 • 0,5 ts kanel
 • 2 ss smør

Slik gjør du det:

 1. Visp sammen egg, melk, sukker, kanel og kardemomme. Hell blandingen i en form, og legg brødskivene i formen. La brødskivene trekke på begge sider, før de tas ut.
 2. Steke brødskivene på middels varme med smør i pannen.
 3. Server arme riddere med fersk frukt eller bær, syltetøy eller et dryss melis. 

Bakehuset_Påskefrokost med Norsk fjellbrød (1).jpg

Bonustips til slutt: En skikkelig god frokost blir enda bedre om den avsluttes med dagens aviser, kryssord, et slag yatzi eller en påskerebus med hele familien. Et av KIWIs mest solgte brød er Norsk Fjellbrød, som du nå finner i butikk med et morsomt påsketema og rebus på omslaget. Få med hele familien og se som dere kan løse den sammen ved frokostbordet. Brødet er dessverre ikke tilgjengelig i Nord-Norge.