Knekk KIWI-nøtter hele påsken

Påskenøttgeneral Roald Øyen er tilbake!

Etter 27 sesonger og 2152 spørsmål var det slutt for Påskenøtter med Roald Øyen på NRK i 2011. Fem år senere gjør han et etterlengtet påske-comeback med KIWI-nøttene!

Allerede palmesøndag 20. mars publiserer vi alle episodene av påskens KIWI-nøtter. Vi vil også poste én nøtt hver dag på vår Facebook-side.

Merk: For hver dag du registrerer svaret ditt i konkurransen, øker vinnersjansene. Så det lønner seg å ta turen innom vår Facebook-side gjennom hele påsken, i tillegg til å svare på hovedoppgaven.

KIWI-nøttgeneralen

Når vi i KIWI først skulle lage påskenøtter, kunne vi bare ikke la være å spørre selveste påskenøttgeneral Roald Øyen om han hadde lyst til å være med på moroa. Heldigvis er han fortsatt like glad i quiz som oss!

- Å lage spørreleker har jeg med jevne og ujevne mellomrom gjort gjennom hele min tid i NRK, i tillegg til veldig mye annet. Men det er en utfordring nå etter noen år å lage publikumsvennlige, visuelle oppgaver, forteller Roald Øyen - nå programleder for KIWI-nøtter.

- Litt av utfordringen ligger i å lage oppgaver som det ikke bare er å løse med et søk på internett.

Tips til nøtteknekkingen

Han kan avsløre at spørreleker også var en viktig ingrediens i påskeferiene hos Øyen-familien, og at det var kona og barna som fungerte som målestokk for hvor vanskelige eller lette påskenøttene som endte opp på NRK var å løse.

- Ingen i familien fikk vite svarene på forhånd!

 Nå er imidlertid begge barna voksne, og KIWI-nøttenes programleder fester sin lit til at du og jeg er opplyste nok til å løse påskens åtte oppgaver uten for mange hjelpemidler.

- Et tips til de som skal løse oppgavene vil være å forberede seg på å identifisere en og annen frukt. Ellers går det på allmennkunnskaper, forteller Øyen.

Som ellers kan avsløre at hans favorittfrukt er «kinesisk stikkelsbær». Selvfølgelig! (denne har dere lov til å google)